Gevulde Kipfilet Pakketjes met Cherrytomaten en Spitskool

Gevulde Kipfilet Pakketjes met Cherrytomaten en Spitskool

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 kleine kipfilets ca. 500 g
  • 3 eetlepels basilicumolijfolie
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 15 g verse basilicum
  • 250 g cherrytomaten gehalveerd
  • 1 spitskool in dunne reepjes
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Meng in een kom de kipfilets met zout, peper, basilicumolie en knoflook.
  • Laat de kip 15 minuten marineren.
  • Snijd de helft van de basilicum in fijne reepjes en meng deze met zout en peper door de gehalveerde cherrytomaten.
  • Scheur vier grote vellen aluminiumfolie af, vouw ze dubbel en vouw de randen 2-3 keer om, zodat er enveloppen ontstaan.
  • Verdeel de spitskool en de basilicumtomaten over de folievellen.
  • Leg de gemarineerde kipfilets op de groenten en vouw de pakketjes goed dicht.
  • Bewaar de pakketjes tot gebruik in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Leg de pakketjes op een bakplaat en schuif ze in het midden van de oven.
  • Laat de kip in ongeveer 20 minuten gaar worden.
  • Leg de pakketjes op vier borden en open ze door aan beide zijkanten tegelijk te trekken.
  • De pakketjes scheuren in het midden open en de inhoud glijdt gemakkelijk op het bord.
  • Bestrooi het gerecht met de rest van de grofgescheurde basilicumblaadjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met couscous of rijst.

Wijnadvies:

Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij dit gerecht. De fruitige tonen van de wijn vormen een mooie aanvulling op de gevulde kipfilet en de frisse cherrytomaten.

Voedingswaarden

Calories: 280 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 30 g | Vet: 14 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kip
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Snel te maken