Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- scherp mes
- Keukenkwast
- Kleine mengkom
Ingrediënten
- 125 g roomkaas
- 3 teentjes knoflook gehakt
- ½ theelepel uienpoeder
- ½ theelepel pittig chilipoeder
- ½ theelepel zeezout
- ¼ theelepel zwarte peper
- 6 plakken ontbijtspek gebakken en fijngehakt
- 12 kippendijenfilets zonder vel
- 2 eetlepels olijfolie
- ¼ theelepel mild chilipoeder
- ½ ui geraspt
Instructies
- Meng in een kom de roomkaas, gehakte knoflook, uienpoeder, pittig chilipoeder, zout en zwarte peper.
- Voeg het fijngehakte gebakken spek toe en roer goed door elkaar.
- Rol elke kippendijenfilet zo dun mogelijk uit.
- Schep een lepel van het roomkaasmengsel op elk stuk kip en rol het op.
- Zet elk rolletje vast met een cocktailprikker.
- Roer in een kleine kom de olijfolie, het milde chilipoeder en de geraspte ui door elkaar.
- Bestrijk beide kanten van elk kiprolletje met dit mengsel.
- Leg de kip in een enkele laag in het mandje van de airfryer; doe dit zo nodig in porties.
- Stel de airfryer in op 200 °C en de timer op 12 minuten.
- Keer de kip halverwege de baktijd om en bak tot de kip gaar en goudbruin is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de gevulde kippendijen gloeiend heet met een lekkere salade en knapperige friet.
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige Pinot Noir past goed bij de rijke en hartige smaken van de gevulde kippendijen.Voedingswaarden
Calories: 300 kcal | koolhydraten: 2 g | Protein: 30 g | Vet: 20 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 1 g