Gevulde Paprika’s

Gevulde Paprika’s

Uit het Kookboek verzamelde recepten - Tesselschade Arbeid Adelt uit 1958.
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 12 verse groene paprika’s
  • 600 gram varkensvlees
  • uien
  • teentje knoflook
  • 1 ei
  • 60 gram rijst

Instructies

  • Snij met een scherp mes de bovenkant van de paprika [waar de steel is] af en bewaar dit.
  • Maak de vruchten van binnen schoon en was alle pitjes eruit.
  • Hak de uien fijn en bak ze met de knoflook in wat vet of olie even aan.
  • Kook de rijst halfgaar.
  • Maal het vlees fijn, en vermeng dit met de rijst, de uien en knoflook, i ei, peper en zout.
  • Flink roeren.
  • Vul nu met dit mengsel de paprika’s, leg het kapje er weer op en zet ze in een met boter ingesmeerde vuurvaste schotel.
  • Giet er flink wat tomatensaus over en zet de schotel ongeveer 1 uur in een niet te warme oven.
  • De tomatensaus maakt men door bij een bloemkoolsaus tomatenpuree te roeren en een theelepeltje suiker.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Rijst / Varkensvlees / Vlees

Gevulde paprika’s

Gevulde paprika's

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 even grote gele paprika's
  • 200 gram snelkook-couscous (Turkse/Marokkaanse winkels)
  • 1 sjalotje
  • ¼ komkommer
  • 2 tomaten
  • 1 eetlepel citroensap
  • zout
  • peper
  • 1 teentje knoflook
  • 4 eetlepels olijfolie
  • peterselie

Instructies

  • Snijd van de paprika's het kapje af en verwijder met een grapefruitlepeltje de zaadlijsten.
  • Snijd van de onderkant eventueel een klein gedeelte af, zodat ze stevig staan.
  • Kook de paprika's 5 minuten in ruim water met zout en laat ze daarna omgekeerd uitlekken.
  • Bereid de couscous zoals op het pak staat aangegeven.
  • Rasp het uitje, schil de komkommer, verwijder het zaad en snijd de komkommer en de tomaten in blokjes.
  • Roer voor de saus het citroensap met zout en peper om en pers de knoflook erboven uit.
  • Klop de olie er straalsgewijs bij, zodat een lobbig sausje ontstaat en voeg de kruiden toe.
  • Schep dit alles met elkaar om en vul de paprika's ermee.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Barbecue / Bijgerecht