Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Snij met een scherp mes de bovenkant van de paprika [waar de steel is] af en bewaar dit.
Maak de vruchten van binnen schoon en was alle pitjes eruit.
Hak de uien fijn en bak ze met de knoflook in wat vet of olie even aan.
Kook de rijst halfgaar.
Maal het vlees fijn, en vermeng dit met de rijst, de uien en knoflook, i ei, peper en zout.
Flink roeren.
Vul nu met dit mengsel de paprika’s, leg het kapje er weer op en zet ze in een met boter ingesmeerde vuurvaste schotel.
Giet er flink wat tomatensaus over en zet de schotel ongeveer 1 uur in een niet te warme oven.
De tomatensaus maakt men door bij een bloemkoolsaus tomatenpuree te roeren en een theelepeltje suiker.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Vind ik leuk:
Vind-ik-leuk Aan het laden...
Gerelateerd
Receptenplein.nl
Home / Gevulde Paprika’s
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Snijd van de paprika's het kapje af en verwijder met een grapefruitlepeltje de zaadlijsten.
Snijd van de onderkant eventueel een klein gedeelte af, zodat ze stevig staan.
Kook de paprika's 5 minuten in ruim water met zout en laat ze daarna omgekeerd uitlekken.
Bereid de couscous zoals op het pak staat aangegeven.
Rasp het uitje, schil de komkommer, verwijder het zaad en snijd de komkommer en de tomaten in blokjes.
Roer voor de saus het citroensap met zout en peper om en pers de knoflook erboven uit.
Klop de olie er straalsgewijs bij, zodat een lobbig sausje ontstaat en voeg de kruiden toe.
Schep dit alles met elkaar om en vul de paprika's ermee.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Vind ik leuk:
Vind-ik-leuk Aan het laden...
Gerelateerd
Receptenplein.nl
Home / Gevulde Paprika’s