Gevulde Paprika's
Ingrediënten
- 4 grote paprika's rood, geel, groen of oranje
- 300 g mager rundergehakt
- 1 ui fijngehakt
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 kopje quinoa gekookt volgens de instructies op de verpakking
- 1 blikje tomatenblokjes 400 g
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel komijnpoeder
- Zout en peper naar smaak
- 100 g geraspte kaas optioneel
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Snijd de bovenkant van de paprika's af en verwijder de zaadjes en zaadlijsten.
- Verhit wat olie in een pan en fruit de ui en knoflook tot ze zacht zijn.
- Voeg het gehakt toe en bak tot het bruin is.
- Voeg vervolgens de paprikapoeder, komijnpoeder, zout en peper toe.
- Roer de gekookte quinoa en tomatenblokjes erdoor en laat het geheel een paar minuten pruttelen.
- Vul de uitgeholde paprika's met het gehakt-quinoamengsel en plaats ze in een ovenschaal.
- Bak de paprika's ongeveer 25-30 minuten in de voorverwarmde oven.
- Bestrooi eventueel met geraspte kaas en laat nog 5 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.
Voedingswaarden
Calories: 320 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 20 g | Vet: 15 g