Gevulde paprika's met gekruid gehakt
Een smaakvol gerecht van paprika's gevuld met een kruidige gehaktvulling. De paprika's garen langzaam in een rijke tomatensaus met rode wijn en Provençaalse kruiden. Perfect voor een koude avond.
Equipment
Ingrediënten
- 3 augurken
- kaneel
- 1 teentje knoflook
- ½ knolselderij
- 1 theelepel komijn
- 1 laurierblad
- 150 gram mager rundergehakt
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel oregano
- 2 paprika's
- 1 theelepel paprikapoeder
- peper
- ½ dl rode wijn
- 2 sjalotjes
- 2½ dl tomaat
- 50 gram worteltjes
- zout
Instructies
- Pel en snipper de sjalotjes.
- Snijd de wortel en de knolselderij in blokjes.
- Verhit 2 theelepels olijfolie in een braadpan en fruit een van de gesnipperde sjalotjes 2 minuten.
- Voeg de wortel en de knolselderij toe, pers de knoflook erboven uit en voeg het paprikapoeder toe.
- Fruit alles 4 minuten mee en blus af met de wijn.
- Voeg de tomaat, het laurierblad, de oregano en de kaneel toe.
- Leg het deksel op de pan en laat de saus 20 minuten zachtjes koken.
- Maak intussen het gehakt aan met de komijn, zout en versgemalen peper en meng er het andere gesnipperde sjalotje en de fijngehakte augurken door.
- Was de paprika's, snijd het kapje eraf (laat het groene steeltje eraan) en verwijder de zaadlijsten.
- Vul de paprika's met het gehaktmengsel en zet het kapje er weer op.
- Verwarm de oven voor op 200°C en vet een ovenschaal in.
- Breng de tomatensaus op smaak met zout en versgemalen peper en verwijder het laurierblad.
- Giet de tomatensaus in de ovenschaal en zet de paprika's erin.
- Dek de schaal met een deksel of aluminiumfolie af en bak de paprika's in ± 45 minuten gaar.
- Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip
Serveer met rijst en een groene salade.Wijnadvies
Een volle rode wijn, zoals een Chianti Classico of een Cabernet Sauvignon.Voedingswaarden
Calories: 348 kcal | koolhydraten: 22 g | Protein: 17 g | Vet: 19 g | Zout: 0.8 g | Sugar: 6 g