Gevulde pepernoten van Astrid Veltman

Porties: 25
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 100 gram bloem
  • 50 gram bruine basterdsuiker
  • 1 mespunt zout
  • 1 eetlepel koekkruiden
  • 50 gram boter
  • 1 eetlepel hazelnoten fijngehakte
  • 1 eetlepel amandelen fijngehakte
  • 1 eetlepel honing
  • 3 eetlepels fijne tafelsuiker

Instructies

  • Zeef de bloem met de basterdsuiker, het zout en de koekkruiden.
  • Snijd de boter er met twee messen door en kneed het geheel daarna tot een soepel deeg.
  • Leg het deeg in plasticfolie ± 30 minuten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 160°C.
  • Vermeng de noten en de honing.
  • Verdeel het deeg in ± 25 stukjes.
  • Druk de stukjes een beetje plat, schep er wat vulling op (bijvoorbeeld en vouw het deeg eromheen.
  • Bak de pepernoten op de bakplaat ± 20 minuten in het midden van de oven en rol ze dan direct door tafelsuiker.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Koek
Land van herkomst Nederland
Feestdagen etc Sinterklaas