Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gevulde pepernoten van Astrid Veltman
Porties:
25
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Bakpapier
Bakplaat
Ingrediënten
▢
100
gram
bloem
▢
50
gram
bruine basterdsuiker
▢
1
mespunt
zout
▢
1
eetlepel
koekkruiden
▢
50
gram
boter
▢
1
eetlepel
hazelnoten
fijngehakte
▢
1
eetlepel
amandelen
fijngehakte
▢
1
eetlepel
honing
▢
3
eetlepels
fijne tafelsuiker
Instructies
Zeef de bloem met de basterdsuiker, het zout en de koekkruiden.
Snijd de boter er met twee messen door en kneed het geheel daarna tot een soepel deeg.
Leg het deeg in plasticfolie ± 30 minuten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 160°C.
Vermeng de noten en de honing.
Verdeel het deeg in ± 25 stukjes.
Druk de stukjes een beetje plat, schep er wat vulling op (bijvoorbeeld en vouw het deeg eromheen.
Bak de pepernoten op de bakplaat ± 20 minuten in het midden van de oven en rol ze dan direct door tafelsuiker.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Koek
Land van herkomst
Nederland
Feestdagen etc
Sinterklaas