Gevulde Perkedel Isi
Pittige Frikadellen met Rode Peper
Ingrediënten
Vulling:
Voor de puree:
- Een scheutje melk
- 1 ei
- Voor de zoetzure saus:
- 1 ui in ringen gesneden
- Boter
- Tomatenketchup
- Suiker
- Azijn
- Zout
- Tapiocameel om te binden
- Verse selderij fijngehakt
Instructies
- Meng in een kom het gehakt met de aardappelpuree, gefrituurde uitjes, fijngesneden selderij, zout, peper en nootmuskaat tot een goed gemengd mengsel voor de vulling.
- Snijd de rode pepers (of paprika's) doormidden en verwijder de zaadjes.
- Vul de rode pepers met het gehaktmengsel.
- Vet een bakpan in en strooi wat paneermeel over de gevulde pepers.
- Druppel er wat olijfolie overheen.
- Bak de gevulde pepers in een voorverwarmde oven op 180°C (hetelucht) gedurende 50-60 minuten, of tot ze gaar zijn.
- Voor de zoetzure saus: Bak de uienringen in boter tot ze glazig zijn.
- Voeg tomatenketchup, suiker, azijn en zout toe naar smaak.
- Dik de saus in met tapiocameel en voeg als laatste de fijngehakte selderij toe.
- Serveer de gevulde perkedel isi warm, gegarneerd met de zelfgemaakte zoetzure saus.
- Geniet van de pittige en hartige smaken!
Notities / Tips / Wijnadvies
Een lichte rode wijn zoals een Beaujolais past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 300 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 15 g | Vet: 18 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 3 g