Gevulde Perkedel Isi

Gevulde Perkedel Isi

Pittige Frikadellen met Rode Peper
Porties: + personen
Bereidingstijd: 1 uur 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Vulling:

  • 200 gram half-om-half gehakt of rundergehakt
  • 2 aardappelen gekookt en gepureerd
  • Handvol gefrituurde uitjes
  • Handvol fijngesneden selderij
  • Zout
  • Peper
  • Nootmuskaat

Voor de puree:

  • Een scheutje melk
  • 1 ei
  • Voor de zoetzure saus:
  • 1 ui in ringen gesneden
  • Boter
  • Tomatenketchup
  • Suiker
  • Azijn
  • Zout
  • Tapiocameel om te binden
  • Verse selderij fijngehakt

Instructies

  • Meng in een kom het gehakt met de aardappelpuree, gefrituurde uitjes, fijngesneden selderij, zout, peper en nootmuskaat tot een goed gemengd mengsel voor de vulling.
  • Snijd de rode pepers (of paprika's) doormidden en verwijder de zaadjes.
  • Vul de rode pepers met het gehaktmengsel.
  • Vet een bakpan in en strooi wat paneermeel over de gevulde pepers.
  • Druppel er wat olijfolie overheen.
  • Bak de gevulde pepers in een voorverwarmde oven op 180°C (hetelucht) gedurende 50-60 minuten, of tot ze gaar zijn.
  • Voor de zoetzure saus: Bak de uienringen in boter tot ze glazig zijn.
  • Voeg tomatenketchup, suiker, azijn en zout toe naar smaak.
  • Dik de saus in met tapiocameel en voeg als laatste de fijngehakte selderij toe.
  • Serveer de gevulde perkedel isi warm, gegarneerd met de zelfgemaakte zoetzure saus.
  • Geniet van de pittige en hartige smaken!

Notities / Tips / Wijnadvies

Een lichte rode wijn zoals een Beaujolais past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 300 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 15 g | Vet: 18 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht
Land van herkomst Indonesië