Gevulde pompoen van Astrid Veltman

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ½ pompoen
  • 500 gram gehakt
  • ½ liter béchamelsaus
  • 3 tomaten
  • zout
  • 2 ui
  • 1 teentje knoflook
  • geraspte belegen kaas
  • peper
  • paprikapoeder

Instructies

  • Schil de pompoen, hol hem uit en kook hem ± 10 minuten.
  • Bak intussen de fijngesnipperde ui in een beetje boter, pers de knoflook erboven uit en voeg na een paar minuten het gehakt toe.
  • Braad dit rul en bruin, voeg dan de in stukjes gesneden tomaten en de kruiden toe en laat nog even pruttelen.
  • Maak de béchamelsaus (een witte saus van boter, bloem en melk) en roer daar een flinke hoeveelheid geraspte kaas door.
  • Leg de pompoen in een beboterde ovenschaal, vul hem met het gehaktmengsel en giet de kaassaus erover.
  • Zet de pompoen ± 20 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven tot de bovenkant lichtbruin is.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Vlees
Feestdagen etc Herst