Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- keukenpapier
Ingrediënten
- 4 tomaten
- 75 gram bacon
- 200 gram rundergehakt
- 1 varkens saucijs
- 1 ui
- 1 el peterselie
- 100 gram rijst
- 150 gram doperwten
Instructies
- Zet alle ingrediënten klaar.
- Snijd de saucijs open en haal het vlees uit het vel.
- Snijd de plakken bacon grof.
- Doe de bacon, rundergehakt en de vulling van de saucijs in de keukenmachine en maal dit fijn.
- Pel en snipper de ui.
- Meng dit met het gehaktmengsel samen met de peterselie.
- Breng op smaak met wat zout en peper.
- Snijd de kapjes van de tomaten en hol ze uit met behulp van een koffielepel.
- Zet ze omgekeerd op een stukje keukenpapier.
- Verwarm de oven voor op 200°.
- Vul de tomaten met het gehaktmengsel.
- Zet de tomaten in een ovenschaal en zet deze in de oven.
- Laat ongeveer 40 minuten garen.
- Kook intussen de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking.
- Verwarm de doperwten.
- Verdeel de tomaten over de borden en geef er de rijst en de doperwten bij.