Gevulde tomaat

Gevulde tomaat

Gevulde tomaat

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 tomaten
  • 75 gram bacon
  • 200 gram rundergehakt
  • 1 varkens saucijs
  • 1 ui
  • 1 el peterselie
  • 100 gram rijst
  • 150 gram doperwten

Instructies

  • Zet alle ingrediënten klaar.
  • Snijd de saucijs open en haal het vlees uit het vel.
  • Snijd de plakken bacon grof.
  • Doe de bacon, rundergehakt en de vulling van de saucijs in de keukenmachine en maal dit fijn.
  • Pel en snipper de ui.
  • Meng dit met het gehaktmengsel samen met de peterselie.
  • Breng op smaak met wat zout en peper.
  • Snijd de kapjes van de tomaten en hol ze uit met behulp van een koffielepel.
  • Zet ze omgekeerd op een stukje keukenpapier.
  • Verwarm de oven voor op 200°.
  • Vul de tomaten met het gehaktmengsel.
  • Zet de tomaten in een ovenschaal en zet deze in de oven.
  • Laat ongeveer 40 minuten garen.
  • Kook intussen de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking.
  • Verwarm de doperwten.
  • Verdeel de tomaten over de borden en geef er de rijst en de doperwten bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten