Gevulde tomaten met een hartige gehaktvulling

Ovengebakken tomaten gevuld met een hartige gehaktvulling, sappig en mals gegaard. Afgewerkt met gesmolten kaas en verse peterselie, geserveerd in een keramische ovenschaal in een warme, huiselijke sfeer.

Gevulde tomaten met een hartige gehaktvulling

Een klassiek en eenvoudig gerecht: sappige, verse tomaten gevuld met een hartige mix van gekruid gehakt, spek en ui, afgemaakt met geraspte kaas en gebakken in de oven.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 eetlepel boter
  • 1 ei
  • 200 gram gehakt
  • 2 eetlepels geraspte kaas
  • 50 gram ontbijtspek gesnipperd
  • 8 grote tomaten
  • 1 gehakte ui
  • 2 sneetjes witbrood zonder korst
  • zout en vers gemalen peper

Instructies

  • Was de tomaten, snijd het kapje eraf en hol ze uit.
  • Strooi er zout in en laat ze omgekeerd uitlekken.
  • Week het wittebrood even in water en druk het goed uit.
  • Meng het uitgeknepen brood met het gehakt, de ontbijtspek, ui, ei, zout en peper.
  • Leg in elke tomaat een balletje gehaktmengsel.
  • Verdeel de geraspte kaas hier over.
  • Zet de kapjes er schuin op.
  • Zet de tomaten in een met boter bestreken ovenschotel en zet die 20 minuten in een voorverwarmde oven (200°C).

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip

Lekker met gekookte rijst, aardappelpuree of gewoon een vers stuk brood om in de sappen te dopen.
 

Wijnadvies

Een soepele, fruitige rode wijn, zoals een jonge Merlot of een Cabernet Franc

Voedingswaarden

Calories: 329 kcal | koolhydraten: 16 g | Protein: 18 g | Vet: 19 g | Zout: 1 g | Sugar: 10 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Kaas / Ovenschotel / Rundvlees
Land van herkomst Nederland