Gevulde tomaten met een hartige gehaktvulling
Een klassiek en eenvoudig gerecht: sappige, verse tomaten gevuld met een hartige mix van gekruid gehakt, spek en ui, afgemaakt met geraspte kaas en gebakken in de oven.
Equipment
Ingrediënten
- 1 eetlepel boter
- 1 ei
- 200 gram gehakt
- 2 eetlepels geraspte kaas
- 50 gram ontbijtspek gesnipperd
- 8 grote tomaten
- 1 gehakte ui
- 2 sneetjes witbrood zonder korst
- zout en vers gemalen peper
Instructies
- Was de tomaten, snijd het kapje eraf en hol ze uit.
- Strooi er zout in en laat ze omgekeerd uitlekken.
- Week het wittebrood even in water en druk het goed uit.
- Meng het uitgeknepen brood met het gehakt, de ontbijtspek, ui, ei, zout en peper.
- Leg in elke tomaat een balletje gehaktmengsel.
- Verdeel de geraspte kaas hier over.
- Zet de kapjes er schuin op.
- Zet de tomaten in een met boter bestreken ovenschotel en zet die 20 minuten in een voorverwarmde oven (200°C).
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip
Lekker met gekookte rijst, aardappelpuree of gewoon een vers stuk brood om in de sappen te dopen.Wijnadvies
Een soepele, fruitige rode wijn, zoals een jonge Merlot of een Cabernet FrancVoedingswaarden
Calories: 329 kcal | koolhydraten: 16 g | Protein: 18 g | Vet: 19 g | Zout: 1 g | Sugar: 10 g
