Gevulde Tomaten met Ei en Geitenkaas
Equipment
- keukenpapier
- Ovenschaaltje
- theelepel
- Snijplank en mes
Ingrediënten
- 4 grote stevige tomaten
- 1 sneetje oud witbrood glutenvrij indien nodig
- 1 kleine rode ui fijngesnipperd
- 2 eetlepels verse basilicum fijngesneden
- 25 g geraspte geitenkaas of lactosevrije kaas
- Versgemalen zwarte peper
- 4 medium eieren
- 1 eetlepel olijfolie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175 °C.
- Snijd van de bolle kant van de tomaten een kapje af en hol de tomaten voorzichtig uit met een theelepel.
- Bestrooi de binnenkant van de tomaten met zout en peper en laat ze omgekeerd uitlekken op keukenpapier gedurende 5 minuten.
- Verkruimel het sneetje brood (met korst) in een keukenmachine tot fijne kruimels.
- Meng het broodkruim met de fijngesnipperde ui, basilicum en geraspte geitenkaas.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Dep de binnenkant van de tomaten voorzichtig droog met keukenpapier en plaats ze in een ingevet ovenschaaltje.
- Breek boven elke tomaat een ei en laat het ei voorzichtig in de tomaat glijden.
- Bedek het ei met een dikke laag van het broodkruimmengsel en besprenkel met olijfolie.
- Bak de gevulde tomaten in de voorverwarmde oven gedurende 30 minuten, of tot ze goudbruin en gaar zijn.
- Serveer de gevulde tomaten met versgeroosterd brood.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Probeer een frisse, lichtzure witte wijn zoals een Sauvignon Blanc. De levendige smaak zal goed samengaan met de tomaten en het ei, terwijl het de geitenkaas accentueert.Voedingswaarden
Calories: 185 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 9 g | Vet: 13 g | Zout: 0.7 g | Sugar: 4 g