Gevulde Varkensfilet met Appel-Gember Vulling en Port Jus

Gevulde Varkensfilet met Appel-Gember Vulling en Port Jus

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
marineren, & 1 uur ovenbereidingstijd. 3 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 3 plakjes mager spek in kleine blokjes
  • 4 cm verse gemberwortel fijngesneden
  • 3 appels in kleine blokjes
  • 6 lente-uitjes in ringetjes
  • 3 stukken varkensfilet à ca. 500 g
  • 4 teentjes knoflook geperst
  • 2 potten gevogeltefond à 380 ml
  • 150 ml witte port
  • 100 g koude roomboter in blokjes
  • 150 g mager spek in plakjes
  • 2 takjes bladselderij fijngesneden

Instructies

  • Verhit in een ruime koekenpan 1 eetlepel olie en bak het spek 1 minuut zachtjes uit.
  • Voeg de gember en appel toe en bak al omscheppend 1 minuut mee.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Laat het mengsel afkoelen en meng de lente-uitjes erdoor.
  • Snijd elke varkensfilet horizontaal in, zodat het vlees gevuld kan worden.
  • Meng in een kommetje knoflook met 2 eetlepels olie.
  • Vul de varkensfilets met het appelmengsel en druk stevig aan.
  • Steek de openingen vast met cocktailprikkers en bestrijk het vlees met knoflookolie.
  • Doe het in een schaal en laat het minimaal 2 uur in de koelkast marineren.
  • Breng de gevogeltefond en port aan de kook, en laat op hoog vuur tot 1/3 inkoken.
  • Haal de pan van het vuur en klop de helft van de boter erdoor.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Laat de jus afkoelen en bewaar tot gebruik in de koelkast.
  • Laat het vlees op kamertemperatuur komen.
  • Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Verhit in dezelfde koekenpan de resterende olijfolie en braad het vlees rondom aan.
  • Doe het vlees met bakvocht in een braadslede, beleg het met plakjes spek en braad het ongeveer 1 uur in de oven.
  • Verwijder de laatste 10 minuten het spek van de varkensfilet.
  • Haal het vlees uit de oven, wikkel het in aluminiumfolie en laat het nog 10 minuten rusten.
  • Verwarm de port jus.
  • Meng de fijngesneden bladselderij erdoor.
  • Snijd het vlees in plakken en serveer met de heerlijke port jus.

Voedingswaarden

Calories: 500 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 35 g | Vet: 30 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Varkensvlees