Gevulde Varkensfilet met Appel-Gember Vulling en Port Jus
Ingrediënten
- 3 eetlepels olijfolie
- 3 plakjes mager spek in kleine blokjes
- 4 cm verse gemberwortel fijngesneden
- 3 appels in kleine blokjes
- 6 lente-uitjes in ringetjes
- 3 stukken varkensfilet à ca. 500 g
- 4 teentjes knoflook geperst
- 2 potten gevogeltefond à 380 ml
- 150 ml witte port
- 100 g koude roomboter in blokjes
- 150 g mager spek in plakjes
- 2 takjes bladselderij fijngesneden
Instructies
- Verhit in een ruime koekenpan 1 eetlepel olie en bak het spek 1 minuut zachtjes uit.
- Voeg de gember en appel toe en bak al omscheppend 1 minuut mee.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Laat het mengsel afkoelen en meng de lente-uitjes erdoor.
- Snijd elke varkensfilet horizontaal in, zodat het vlees gevuld kan worden.
- Meng in een kommetje knoflook met 2 eetlepels olie.
- Vul de varkensfilets met het appelmengsel en druk stevig aan.
- Steek de openingen vast met cocktailprikkers en bestrijk het vlees met knoflookolie.
- Doe het in een schaal en laat het minimaal 2 uur in de koelkast marineren.
- Breng de gevogeltefond en port aan de kook, en laat op hoog vuur tot 1/3 inkoken.
- Haal de pan van het vuur en klop de helft van de boter erdoor.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Laat de jus afkoelen en bewaar tot gebruik in de koelkast.
- Laat het vlees op kamertemperatuur komen.
- Verwarm de oven voor op 175 °C.
- Verhit in dezelfde koekenpan de resterende olijfolie en braad het vlees rondom aan.
- Doe het vlees met bakvocht in een braadslede, beleg het met plakjes spek en braad het ongeveer 1 uur in de oven.
- Verwijder de laatste 10 minuten het spek van de varkensfilet.
- Haal het vlees uit de oven, wikkel het in aluminiumfolie en laat het nog 10 minuten rusten.
- Verwarm de port jus.
- Meng de fijngesneden bladselderij erdoor.
- Snijd het vlees in plakken en serveer met de heerlijke port jus.
Voedingswaarden
Calories: 500 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 35 g | Vet: 30 g