Gevulde Varkensschnitzels in Tomatensaus met Rijst en Salade
Ingrediënten
- 300 g rijst
- 4 varkensschnitzels
- 2 eetlepels Italiaanse kruiden evt. diepvries
- 1 blik tomatenblokjes 400 g
- 1 krop sla
- ½ zakje bosuitjes
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels mayonaise
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
- Bestrooi de varkensschnitzels aan één zijde met Italiaanse kruiden en breng op smaak met zout en peper.
- Rol de schnitzels op en steek vast met een cocktailprikker.
- Bestrooi de rolletjes rondom met zout en peper.
- Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de vleesrolletjes in ongeveer 5 minuten rondom goudbruin.
- Voeg de tomatenblokjes toe en laat het vocht op matig vuur inkoken tot een dikkere saus ontstaat.
- Breng de tomatensaus op smaak met zout en peper.
- Maak de sla schoon, scheur in stukken en was en droog deze goed.
- Doe de mayonaise in een diepe kom en klop met 2 eetlepels warm water tot een gladde dressing.
- Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Snijd de bosuitjes in smalle ringetjes en voeg toe aan de dressing, meng met de sla.
- Leg de gevulde varkensschnitzels met de tomatensaus op vier borden en serveer met de rijst en salade.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij dit gerecht. De fruitige tonen van de wijn vullen de tomatensaus aan en zorgen voor een harmonieuze combinatie met het varkensvlees.
Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 25 g | Vet: 20 g | Zout: 2.5 g | Sugar: 5 g