Gevulde Varkensschnitzels in Romige Witte Wijnsaus
Platte varkensschnitzels gevuld met ham, paprika en augurk, gerold en geserveerd in een smaakvolle romige witte wijnsaus.
Equipment
- Deegroller of platte vleeshamer
- mes
- vershoudfolie
Ingrediënten
- ½ dl Room Culinair Campina
- 2 zoetzure augurken uit pot
- 2 eetlepels bloem
- 4 plakjes Coburgerham vleeswaren
- 2 eetlepels olijfolie
- peper
- ¼ rode paprika
- 1 dl witte wijn
- 4 varkensschnitzels á 50 gr
- zout
Instructies
- Leg de varkensschnitzels naast elkaar op een snijplank.
- Dek ze af met een stuk vershoudfolie.
- Rol de schnitzels met een deegroller of sla ze voorzichtig plat met een platte vleeshamer tot ze dunner zijn.
- Was de rode paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in dunne reepjes.
- Snijd de zoetzure augurken in de lengte in flinterdunne plakjes.
- Leg op iedere platgeslagen schnitzel een plakje Coburgerham.
- Verdeel de flinterdunne plakjes augurk over de ham.
- Leg enkele reepjes rode paprika in het midden van de schnitzel, dwars op de augurk.
- Rol de schnitzels vanaf de korte kant strak op.
- Steek ieder rolletje vast met een of twee cocktailprikkers, zodat ze goed gesloten blijven.
- Bestrooi de vleesrolletjes rondom met zout en peper.
- Wentel de rolletjes vervolgens door de bloem, zorg ervoor dat ze gelijkmatig bedekt zijn.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Bak de gevulde vleesrolletjes in ongeveer 5 minuten rondom mooi bruin.
- Verwarm intussen de witte wijn in een apart pannetje (niet laten koken).
- Blus de bruin gebakken vleesrolletjes af met de warme witte wijn.
- Zet het vuur laag, leg een deksel op de pan en laat de vleesrolletjes in ongeveer 8 minuten zachtjes gaar stoven.
- Haal de gare vleesrolletjes uit de pan en wikkel ze losjes in aluminiumfolie om ze warm te houden.
- Roer de Room Culinair door het vocht dat in de pan is achtergebleven.
- Laat de saus al roerend ongeveer 2 minuten zachtjes binden tot de gewenste dikte is bereikt.
- Breng de saus eventueel op smaak met een beetje zout en peper.
- Verwijder de cocktailprikkers uit de vleesrolletjes.
- Serveer de gevulde varkensschnitzels met de romige witte wijnsaus erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met aardappelpuree, rijst of pasta en een frisse salade.
Wijnadvies:
Dezelfde droge witte wijn die in de saus is gebruikt, zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio, past hier goed bij.
Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 30 g | Vet: 18 g | Zout: 2 g | Sugar: 5 g