Gevulde Varkensschnitzels in Romige Witte Wijnsaus

Gevulde schnitzels met ham, paprika en augurk in romige witte wijnsaus, geserveerd op een rustieke tafel.

Gevulde Varkensschnitzels in Romige Witte Wijnsaus

Platte varkensschnitzels gevuld met ham, paprika en augurk, gerold en geserveerd in een smaakvolle romige witte wijnsaus.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • ½ dl Room Culinair Campina
  • 2 zoetzure augurken uit pot
  • 2 eetlepels bloem
  • 4 plakjes Coburgerham vleeswaren
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper
  • ¼ rode paprika
  • 1 dl witte wijn
  • 4 varkensschnitzels á 50 gr
  • zout

Instructies

  • Leg de varkensschnitzels naast elkaar op een snijplank.
  • Dek ze af met een stuk vershoudfolie.
  • Rol de schnitzels met een deegroller of sla ze voorzichtig plat met een platte vleeshamer tot ze dunner zijn.
  • Was de rode paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in dunne reepjes.
  • Snijd de zoetzure augurken in de lengte in flinterdunne plakjes.
  • Leg op iedere platgeslagen schnitzel een plakje Coburgerham.
  • Verdeel de flinterdunne plakjes augurk over de ham.
  • Leg enkele reepjes rode paprika in het midden van de schnitzel, dwars op de augurk.
  • Rol de schnitzels vanaf de korte kant strak op.
  • Steek ieder rolletje vast met een of twee cocktailprikkers, zodat ze goed gesloten blijven.
  • Bestrooi de vleesrolletjes rondom met zout en peper.
  • Wentel de rolletjes vervolgens door de bloem, zorg ervoor dat ze gelijkmatig bedekt zijn.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de gevulde vleesrolletjes in ongeveer 5 minuten rondom mooi bruin.
  • Verwarm intussen de witte wijn in een apart pannetje (niet laten koken).
  • Blus de bruin gebakken vleesrolletjes af met de warme witte wijn.
  • Zet het vuur laag, leg een deksel op de pan en laat de vleesrolletjes in ongeveer 8 minuten zachtjes gaar stoven.
  • Haal de gare vleesrolletjes uit de pan en wikkel ze losjes in aluminiumfolie om ze warm te houden.
  • Roer de Room Culinair door het vocht dat in de pan is achtergebleven.
  • Laat de saus al roerend ongeveer 2 minuten zachtjes binden tot de gewenste dikte is bereikt.
  • Breng de saus eventueel op smaak met een beetje zout en peper.
  • Verwijder de cocktailprikkers uit de vleesrolletjes.
  • Serveer de gevulde varkensschnitzels met de romige witte wijnsaus erover.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Lekker met aardappelpuree, rijst of pasta en een frisse salade.
Wijnadvies:
Dezelfde droge witte wijn die in de saus is gebruikt, zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio, past hier goed bij.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 30 g | Vet: 18 g | Zout: 2 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Varkensvlees
Land van herkomst Europa
Jaargetijde: Alle Jaargetijden