Gevulde Zoete Crêpes au Convent met Peer
Crêpes au conventGeniet van een hemelse traktatie met deze Crêpes au convent, zoete en gevulde vruchtenflensjes. Hier is de vernieuwde versie van het recept,
Equipment
- flensjespan
- paletmes
- invetkwastje
- schotel
- lepels
- mes
- kommen
Ingrediënten
- 300 g bloem
- 3 deciliter melk
- Een snufje zout
- 3 eieren
- 3 rijpe peren Doyenne
- Citroensap
- Boter
- Poedersuiker
Instructies
- Maak van gezeefde bloem, melk, zout en eieren op de gebruikelijke wijze een beslag voor niet al te dunne flensjes.
- Snijd ondertussen een paar mooie peren in plakjes en besprenkel ze met citroensap.
- Laat de peren even staan.
- Doe een lepel beslag in de hete pan, verdeel een drietal plakjes peer over het flensje, bak het flensje af en serveer het zo heet mogelijk, bestrooid met poedersuiker.
Notities / Tips / Wijnadvies
Varieer de vulling door de flensjes te vullen met gehalveerde, gesmoorde champignons en laat de poedersuiker weg.
Probeer de flensjes te vullen met flinters bigarreaux of gehalveerde verse kersen.
Geniet van deze heerlijke Crêpes au Convent met peer, perfect voor een zoete verleiding!