Gevulde Zoete Flensjes
Equipment
- eslagkom
- flensjespan
- paletmes
- invetkwastje
- sauspannen
- schotel
- lepels
- mes
- salamander
Ingrediënten
- 300 g bloem
- ⅓ liter melk
- 100 g suiker
- Snufje zout
- 3 eieren
- Jigger Crème de Cacao
- Boter
- 2 deciliter vanillesaus
- 50 g couverture
- 25 g bitterkoekjes
- Poedersuiker
Instructies
- Maak van gezeefde bloem, melk, suiker, zout en eieren op de gebruikelijke wijze een glad flensjesbeslag.
- Voeg een scheut Crème de Cacao toe voor extra aroma.
- Bak van dit beslag op de gebruikelijke manier de flensjes.
- Tussen elk paar flensjes breng je een laagje vanille-chocoladesaus aan (gewone vanillesaus waaraan couverture en verkruimelde bitterkoekjes zijn toegevoegd).
- Dresseer de flensjes op een verwarmde schotel, bestrooi ze met poedersuiker en trek met een gloeiend ijzer overlangs strepen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatie 1:
Maak een vulling van moccacrème en voeg een jigger notenlikeur toe. Variatie 2:
Gebruik een gewone chocoladesaus met vulling van geraspte noot voor een andere smaakervaring.
Maak een vulling van moccacrème en voeg een jigger notenlikeur toe. Variatie 2:
Gebruik een gewone chocoladesaus met vulling van geraspte noot voor een andere smaakervaring.