Gewokte tjap tjoy met gemberrijst

Gewokte tjap tjoy met gemberrijst

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 400 g witte rijst
  • 400 g hamlapjes
  • 6 eetlepels Conimex Ketjap Marinade
  • 1 stukje verse gember 3 cm
  • Wok Olie
  • 600 g gemengde groenten bijv. broccoli, taugé en tomaatjes
  • 8 eetlepels Conimex Oestersaus
  • 2 eetlepels Conimex Gembersiroop

Instructies

  • Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
  • Snijd de hamlapjes in dunne plakjes en meng met de marinade.
  • Laat 10 minuten marineren.
  • Schil en snijd de gember in smalle reepjes.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak hierin de plakjes vlees ca. 8 minuten op een matig hoog vuur.
  • Verhit een scheutje olie in een wok, voeg de groenten en de gember toe en wok 3 minuten.
  • Voeg de oestersaus toe, goed omscheppen en ca. 5 minuten zachtjes laten pruttelen.
  • Meng de rijst met de gembersiroop.
  • Schep rijst en tjap tjoy met vlees op de borde
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst Oosters
Jaargetijde: Snel te maken