Gezellige Kaasfondue

Gezellige Kaasfondue

Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook gehalveerd
  • 200 ml droge witte wijn
  • 200 g Emmentaler geraspt
  • 350 g Gryère geraspt
  • 1 el maizena
  • 3 el kirsch
  • 1 ciabatta afgebakken en in blokjes gesneden

Bijgerechten:

  • Cherry tomaatjes
  • Roosjes broccoli en bloemkool
  • Gebakken gehaktballetjes
  • Chips
  • Paprika
  • Wortel

Voor de frisheid:

  • Druiven
  • Komkommer
  • Vijgen
  • Dadels

Instructies

  • Wrijf de fonduepot in met de gehalveerde knoflook, langs de randen en de bodem.
  • Zet de pot op het vuur en giet de wijn erin.
  • Laat goed op temperatuur komen.
  • Voeg de geraspte Emmentaler en Gryère beetje bij beetje toe en roer goed door totdat de kaas gesmolten en smeuïg is.
  • Meng de maizena met een klein beetje water tot een papje en roer dit door de kaasfondue.
  • Voeg de kirsch toe en blijf voorzichtig roeren totdat de fondue een gladde en smeuïge consistentie heeft.
  • Serveer de kaasfondue direct, goed warm, met de blokjes ciabatta en de bijgerechten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Goed warm serveren.
 

Wijnadvies

 
Deze kaasfondue gaat uitstekend samen met een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio.

Voedingswaarden

Calories: 600 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 25 g | Vet: 40 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fondue / Hoofdgerechten / Kaas
Land van herkomst Zwitserland