Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 teentje knoflook gehalveerd
- 200 ml droge witte wijn
- 200 g Emmentaler geraspt
- 350 g Gryère geraspt
- 1 el maizena
- 3 el kirsch
- 1 ciabatta afgebakken en in blokjes gesneden
Bijgerechten:
- Cherry tomaatjes
- Roosjes broccoli en bloemkool
- Gebakken gehaktballetjes
- Chips
- Paprika
- Wortel
Voor de frisheid:
- Druiven
- Komkommer
- Vijgen
- Dadels
Instructies
- Wrijf de fonduepot in met de gehalveerde knoflook, langs de randen en de bodem.
- Zet de pot op het vuur en giet de wijn erin.
- Laat goed op temperatuur komen.
- Voeg de geraspte Emmentaler en Gryère beetje bij beetje toe en roer goed door totdat de kaas gesmolten en smeuïg is.
- Meng de maizena met een klein beetje water tot een papje en roer dit door de kaasfondue.
- Voeg de kirsch toe en blijf voorzichtig roeren totdat de fondue een gladde en smeuïge consistentie heeft.
- Serveer de kaasfondue direct, goed warm, met de blokjes ciabatta en de bijgerechten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Goed warm serveren.
Wijnadvies
Deze kaasfondue gaat uitstekend samen met een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio.Voedingswaarden
Calories: 600 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 25 g | Vet: 40 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 2 g