Gezond Bananenbrood met Havermout en Noten

Gezond Bananenbrood met Havermout en Noten

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 rijpe bananen
  • 2 eieren
  • ¼ kopje Griekse yoghurt ongezoet
  • ¼ kopje honing of ahornsiroop
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 ½ kopjes havermout
  • ½ kopje volkorenmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • ½ theelepel baksoda zuiveringszout
  • ½ theelepel zout
  • ½ kopje gehakte noten bijv. walnoten of amandelen

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
  • Vet een broodvorm in en bekleed deze eventueel met bakpapier.
  • Prak de rijpe bananen in een grote kom.
  • Voeg de eieren, Griekse yoghurt, honing (of ahornsiroop) en vanille-extract toe aan de bananen.
  • Meng goed.
  • In een andere kom combineer je de havermout, volkorenmeel, bakpoeder, baksoda en zout.
  • Voeg het droge mengsel toe aan het natte mengsel en meng alles goed door.
  • Roer de gehakte noten erdoor.
  • Giet het beslag in de voorbereide broodvorm.
  • Bak in de voorverwarmde oven gedurende 45-55 minuten, of tot een tandenstoker in het midden gestoken er schoon uitkomt.
  • Laat het gezonde bananenbrood afkoelen voordat je het uit de vorm haalt.
  • Snijd in plakjes en geniet van een gezondere variant van dit geliefde baksel!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brood / Cake / Fruit / Noten