Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Voor de aardappelen:
- 1 kg geschilde of geschrapte krieltjes of aardappelen in de schil zoals amandines of rozeval
- Grof zeezout
- Optioneel: kruidenzout
Voor de groenten:
- 800 gram worteltjes in plakjes van een halve centimeter
- 500 gram broccoli roosjes
Voor de zalm:
- 8 zalmfilets van ongeveer 150 gram elk
- Zwarte peper uit de molen
- Verse dille
Voor de witte-wijnsaus:
- 2 gesnipperde uien
- 250 ml kookroom
- 100 ml witte wijn
- 100 gram boter in kleine blokjes
- 50 ml azijn
- Zout naar smaak
- Takje tijm
- Peper naar smaak
Instructies
Aardappelen:
- Kook de aardappelen tot ze gaar zijn.
- Bestrooi ze met grof zeezout uit de molen of kruidenzout voor extra smaak.
Groenten:
- Snijd de worteltjes in plakjes van een halve centimeter.
- Bereid de worteltjes en broccoli samen in dezelfde stoomovenpan.
Zalm:
- Vet de stoomovenpan lichtjes in met olie.
- Bestrooi de zalmmoten met zwarte peper uit de molen en leg er wat takjes dille op.
- Stoom de zalm tot ze gaar is.
Witte-wijnsaus:
- Kook de witte wijn, azijn, ui en tijm in tot een derde van de vloeistof overblijft.
- Voeg de kookroom toe en laat nog 5 minuten inkoken.
- Passeer de saus door een zeef.
- Verwarm de saus voor het serveren en klop er met een garde de boterklontjes doorheen.
- Serveer de saus direct.
- Serveer de gestoomde aardappelen, groenten en zalm met de witte-wijnsaus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van dit gezonde gestoomde menu, bereid zonder toevoeging van vetstoffen en met pure smaken!
Voedingswaarden
Calories: 400 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 30 g | Vet: 20 g | Zout: 0.8 mg | Sugar: 6 g