Gezonde Hollandse Uitsmijter
Ingrediënten
- 2 sneetjes meergranenbrood
- 1 theelepel mosterd
- ½ eetlepel fijngeknipte bieslook
- 1 eetlepel halvarine of margarine
- ½ eetlepel vloeibare bakboter
- 20 g veldsla
- 1 tomaat in plakjes
- 2 plakken achterham
- 2 eieren
- Peper naar smaak
- 2 eetlepels geraspte kaas
Instructies
- Roer de mosterd en de helft van het fijngeknipte bieslook door 1 eetlepel halvarine/margarine en bestrijk de sneetjes brood ermee.
- Leg de sneetjes brood op een groot bord en verdeel de veldsla en plakjes tomaat erover.
- Verhit een halve eetlepel vloeibare bakboter in een koekenpan en leg de plakken achterham erin.
- Breek de eieren boven de ham, prik indien nodig de dooiers door en bak de uitsmijter op matig hoog vuur in 3-4 minuten gaar.
- Leg de uitsmijter op de sneetjes brood en breng op smaak met zout en peper.
- Strooi vervolgens de geraspte kaas en de resterende bieslook over de uitsmijter.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze Hollandse uitsmijter past goed bij een licht mousserende wijn zoals een Prosecco of een frisse witte wijn zoals een Chardonnay.
Voedingswaarden
Calories: 615 kcal | koolhydraten: 29 g | Protein: 35 g | Vet: 40 g