Gezonde Hollandse Uitsmijter

Porties: 1
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 sneetjes meergranenbrood
  • 1 theelepel mosterd
  • ½ eetlepel fijngeknipte bieslook
  • 1 eetlepel halvarine of margarine
  • ½ eetlepel vloeibare bakboter
  • 20 g veldsla
  • 1 tomaat in plakjes
  • 2 plakken achterham
  • 2 eieren
  • Peper naar smaak
  • 2 eetlepels geraspte kaas

Instructies

  • Roer de mosterd en de helft van het fijngeknipte bieslook door 1 eetlepel halvarine/margarine en bestrijk de sneetjes brood ermee.
  • Leg de sneetjes brood op een groot bord en verdeel de veldsla en plakjes tomaat erover.
  • Verhit een halve eetlepel vloeibare bakboter in een koekenpan en leg de plakken achterham erin.
  • Breek de eieren boven de ham, prik indien nodig de dooiers door en bak de uitsmijter op matig hoog vuur in 3-4 minuten gaar.
  • Leg de uitsmijter op de sneetjes brood en breng op smaak met zout en peper.
  • Strooi vervolgens de geraspte kaas en de resterende bieslook over de uitsmijter.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Deze Hollandse uitsmijter past goed bij een licht mousserende wijn zoals een Prosecco of een frisse witte wijn zoals een Chardonnay.

Voedingswaarden

Calories: 615 kcal | koolhydraten: 29 g | Protein: 35 g | Vet: 40 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brunch / Ei / Lunch / Ontbijt
Land van herkomst Nederland