Go get ‘em koffiecupcakes
Equipment
- cupcaktray
- cupcakevormpjes
- spuitzak met gekartelde spuitmond
Ingrediënten
- 2 rijpe bananen
- 125 g boter op kamertemperatuur
- 0.5 tl zout
- 120 g suiker
- 1 el koffie-extract
- 12 eieren
- 50 g bloem
- 2 tl bakpoeder
- 1 el cacaopoeder
Cappuccinobotercrème
- 450 g poedersuiker
- 150 g boter op kamertemperatuur
- 0.25 tl zout
- 3 el koffie-extract
- 2 el heet water
- cacaopoeder om te bestuiven
- 12 mokkaboontjes
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 ºC.
- Bekleed de cupcaketray met cupcakevormpjes.
- Prak de bananen met een vork.
- Klop de boter met het zout en de helft van de suiker in circa 5 minuten luchtig.
- Voeg de geprakte banaan en het koffie-extract toe en meng goed door.
- Klop de eieren in een andere kom met de rest van de suiker tot je een acht in het mengsel kunt vormen.
- Meng de eieren met het bananenmengsel.
- Zeef de bloem met het bakpoeder en cacaopoeder in delen boven de kom en roer tussendoor goed door.
- Verdeel het beslag over de cupcakevormpjes en bak de koffiecupcakes in circa 20 minuten goudbruin en gaar.
- Laat de cupcakes volledig afkoelen.
Cappuccinobotercrème
- Klop een kwart van de poedersuiker met de boter en het zout tot een glad geheel.
- Voeg tussendoor steeds poedersuiker toe.
- Voeg zodra het een gladde crème is het koffie-extract en 2 eetlepels heet water toe.
- Vul een spuitzak met de cappuccinobotercrème en spuit de crème op de cupcakes.
- Bestuif met cacaopoeder en decoreer elke cupcake met een mokkaboontje.
Notities / Tips / Wijnadvies
in plaats van koffie-extract kun je ook een scheutje espresso gebruiken.