Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
(Voor 12 flinke kommen soep, 3 punten per persoon)
- 1,5 liter water
- 600 gram rundersoepvlees
- 500 gram mager rundergehakt wat kruiden toevoegen en soepballetjes van draaien
- 1 pak gezeefde tomaten 500 gram
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 1 pot geroosterde paprika 360 gram, klein gesneden
- 4 stengels bleekselderij gesneden
- 500 gram winterpeen (in dunne plakjes gesneden)
- 5 tomaten in blokjes gesneden
- 2 dunne stengels prei in halve ringen gesneden
- 2 uien grof gesnipperd
- 2 rode uien grof gesnipperd
- 2 rode pepers ontzaad en klein gesneden
- 5 teentjes knoflook in plakjes gesneden
- 1 bos(jes) verse tijm in kruiden-bol samen met de laurierblaadjes
- 4 laurierblaadjes in kruiden-bol, samen met de tijm
- 30 gram basilicum in olie
- 1 zakje goulash maaltijdmix pikant Knorr
- 30 ml balsamico azijn
- 20 ml witte wijnazijn
- 30 gram Italiaanse kruiden gedroogd
- 7,5 gram gerookt paprikapoeder
- 30 gram Greensweet Stevia Brown
- 2 blokjes groentebouillon verkruimeld
- 2 blokjes runderbouillon verkruimeld
- 1 limoen rasp en sap
- zwarte peper uit de molen naar smaak
- zout uit de molen naar smaak
Instructies
- Doe de uien en de peper onderin de slowcooker.
- Verdeel daarbovenop het vlees.
- Voeg dan de tomatenpuree, limoensap en rasp, Greensweet Stevia Brown, Italiaanse kruiden, gerookt paprikapoeder, knoflook, basilicumpasta, balsamico azijn, witte wijn azijn, bouillonblokjes en goulashmix toe.
- Doe het water en de gezeefde tomaten erbij.
- Voeg de wortel en de bleekselderij toe.
- Daar bovenop komt de tomaat, prei en gegrilde paprika.
- Doe de kruiden-bol ertussen.
- Zet de slowcooker 12 uur op low.
- Voeg na 10 uur de balletjes toe en laat de laatste 2 uur mee pruttelen op low.
- Proef en maak op smaak met peper en zout.
Notities / Tips / Wijnadvies
(Dit gerecht is gemaakt in een 6 liter Crockpot. Heb je een kleinere slowcooker, pas dan de ingrediënten aan).