Gouden Bananen
Een Hemels Indonesisch Dessert
Ingrediënten
- 75 gram bloem
- Snufje zout
- 1¼ deciliter bier
- 3 rijpe bananen
- Vloeibare honing
Instructies
- Meng de bloem met een snufje zout en ¾ deciliter bier in een kom tot een glad papje.
- Verdun het mengsel vervolgens met de rest van het bier.
- Pel de bananen, snijd ze in de lengte doormidden en halveer ze nogmaals, zodat je 4 stukken per banaan hebt.
- Verhit het frituurvet tot 180 °C.
- Haal elk stuk banaan door het beslag en bak ze vervolgens in het hete frituurvet tot
- ze goudbruin en gaar zijn.
- Dit duurt meestal slechts enkele minuten.
- Gebruik een schuimspaan om de gebakken bananen uit het vet te halen en laat ze uitlekken op keukenpapier om overtollig vet te absorberen.
- Serveer de gebakken bananen warm, gegarneerd met een scheutje vloeibare honing voor een heerlijk zoete finishing touch.
- Geniet van dit exotische dessert!
Notities / Tips / Wijnadvies
Een lichtzoete dessertwijn, zoals een muscat, past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 220 kcal | koolhydraten: 46 g | Protein: 3 g | Vet: 1 g | Zout: 0.2 g | Sugar: 17 g