Gouden Bananen

Gouden Bananen

Een Hemels Indonesisch Dessert
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 75 gram bloem
  • Snufje zout
  • deciliter bier
  • 3 rijpe bananen
  • Vloeibare honing

Instructies

  • Meng de bloem met een snufje zout en ¾ deciliter bier in een kom tot een glad papje.
  • Verdun het mengsel vervolgens met de rest van het bier.
  • Pel de bananen, snijd ze in de lengte doormidden en halveer ze nogmaals, zodat je 4 stukken per banaan hebt.
  • Verhit het frituurvet tot 180 °C.
  • Haal elk stuk banaan door het beslag en bak ze vervolgens in het hete frituurvet tot
  • ze goudbruin en gaar zijn.
  • Dit duurt meestal slechts enkele minuten.
  • Gebruik een schuimspaan om de gebakken bananen uit het vet te halen en laat ze uitlekken op keukenpapier om overtollig vet te absorberen.
  • Serveer de gebakken bananen warm, gegarneerd met een scheutje vloeibare honing voor een heerlijk zoete finishing touch.
  • Geniet van dit exotische dessert!

Notities / Tips / Wijnadvies

Een lichtzoete dessertwijn, zoals een muscat, past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 220 kcal | koolhydraten: 46 g | Protein: 3 g | Vet: 1 g | Zout: 0.2 g | Sugar: 17 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Fruit
Land van herkomst Indonesië
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch