Goulash

Goulash is een heerlijk Hongaars gerecht dat vaak wordt bereid met mals vlees en smaakvolle kruiden. Hier is een basisrecept voor goulash,
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 600 g runderstoofvlees in blokjes gesneden
  • 2 uien fijngehakt
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 2 rode paprika's in blokjes gesneden
  • 2 eetlepels paprikapoeder zoet of gerookt, naar smaak
  • 1 theelepel karwijzaad kummelzaad, optioneel
  • 400 g tomatenblokjes uit blik
  • 500 ml runderbouillon
  • 2 eetlepels olie
  • Zout en zwarte peper naar smaak
  • Verse peterselie of koriander voor garnering

Instructies

  • Verhit de olie in een grote stoofpan op middelhoog vuur.
  • Bak het runderstoofvlees in batches goudbruin aan alle kanten.
  • Haal het vlees uit de pan en zet het apart.
  • Voeg indien nodig meer olie toe aan dezelfde pan en bak de uien tot ze zacht en lichtbruin zijn.
  • Voeg de knoflook en paprikablokjes toe, bak nog een paar minuten mee.
  • Voeg het paprikapoeder toe en roer goed door de groenten.
  • Voeg het vlees weer toe aan de pan.
  • Voeg de tomatenblokjes en runderbouillon toe, en als je ervoor kiest, het karwijzaad.
  • Breng het geheel aan de kook en laat het vervolgens op laag vuur sudderen met de deksel op de pan gedurende 2-3 uur, of tot het vlees mals is en de saus is ingedikt.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer de goulash gegarneerd met verse peterselie of koriander.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertips:
Goulash smaakt heerlijk met aardappelpuree, rijst of vers knapperig brood. Voor een extra touch kun je zure room toevoegen als garnering. Geniet van deze hartverwarmende goulash vol smaak en aroma! Als je nog andere recepten wilt of aanpassingen nodig hebt, laat het me gerust weten!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rundvlees / Stoofpot
Land van herkomst Hongarije