Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 kg Runderlappen in blokjes van ongeveer 1,5 cm
- 4 Uien fijngehakt
- 4 teentjes Knoflook geperst
- 6 Rode paprika's in blokjes
- 4 Tomaten in blokjes
- 1 rode Peper fijngehakt (optioneel, naar smaak)
- 1 grote aardappel of 2 kleine in blokjes
- 1 augurk fijngehakt
- ½ liter zelfgemaakte Bouillon
- 1 eetlepel Paprikapoeder
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
- Olie om te bakken
Instructies
- Verhit wat olie in een grote pan op middelhoog vuur.
- Bak de blokjes runderlappen goudbruin en kruid ze met zout en peper.
- Haal het vlees uit de pan en zet apart.
- Voeg indien nodig meer olie toe aan de pan en fruit de fijngehakte uien, geperste knoflook en rode peper (indien gebruikt) kort aan tot ze zacht zijn.
- Voeg de blokjes paprika toe en bak deze even mee tot ze zacht beginnen te worden.
- Voeg het paprikapoeder toe en bak dit kort mee om de smaken te laten ontwikkelen.
- Voeg de tomatenblokjes toe en laat ze 3 minuten meebakken.
- Voeg het vlees opnieuw toe aan de pan, samen met de aardappelblokjes, fijngehakte augurk en zelfgemaakte bouillon.
- Breng aan de kook en zet het vuur laag.
- Laat de goulash 3 tot 4 uur zachtjes pruttelen, afgedekt, tot het vlees zacht is geworden.
- Roer af en toe om.
- Controleer na 3 uur of het vlees zacht genoeg is.
- Als dat het geval is, is de goulash klaar.
- Zo niet, laat het dan langer sudderen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertips
Serveer de goulash met rijst en doperwtjes voor een heerlijke maaltijd.Voedingswaarden
Calories: 400 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 35 g | Vet: 18 g