Goulash

Familierecept, wel een beetje gemoderniseerd ?
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd: 3 uur
Total time 3 uur 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg Runderlappen in blokjes van ongeveer 1,5 cm
  • 4 Uien fijngehakt
  • 4 teentjes Knoflook geperst
  • 6 Rode paprika's in blokjes
  • 4 Tomaten in blokjes
  • 1 rode Peper fijngehakt (optioneel, naar smaak)
  • 1 grote aardappel of 2 kleine in blokjes
  • 1 augurk fijngehakt
  • ½ liter zelfgemaakte Bouillon
  • 1 eetlepel Paprikapoeder
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak
  • Olie om te bakken

Instructies

  • Verhit wat olie in een grote pan op middelhoog vuur.
  • Bak de blokjes runderlappen goudbruin en kruid ze met zout en peper.
  • Haal het vlees uit de pan en zet apart.
  • Voeg indien nodig meer olie toe aan de pan en fruit de fijngehakte uien, geperste knoflook en rode peper (indien gebruikt) kort aan tot ze zacht zijn.
  • Voeg de blokjes paprika toe en bak deze even mee tot ze zacht beginnen te worden.
  • Voeg het paprikapoeder toe en bak dit kort mee om de smaken te laten ontwikkelen.
  • Voeg de tomatenblokjes toe en laat ze 3 minuten meebakken.
  • Voeg het vlees opnieuw toe aan de pan, samen met de aardappelblokjes, fijngehakte augurk en zelfgemaakte bouillon.
  • Breng aan de kook en zet het vuur laag.
  • Laat de goulash 3 tot 4 uur zachtjes pruttelen, afgedekt, tot het vlees zacht is geworden.
  • Roer af en toe om.
  • Controleer na 3 uur of het vlees zacht genoeg is.
  • Als dat het geval is, is de goulash klaar.
  • Zo niet, laat het dan langer sudderen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertips

Serveer de goulash met rijst en doperwtjes voor een heerlijke maaltijd.

Voedingswaarden

Calories: 400 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 35 g | Vet: 18 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rundvlees
Land van herkomst Oostenrijk