Goulash uit de slowcooker a la Sandra
(Voor 6 tot 8 personen, gemaakt in een 6 liter Russel & Hobbs)
Equipment
Ingrediënten
- 1200 gram hamlappen in blokjes
- 300 gram gerookte spekreepjes
- 1 kilo krieltjes heel in schil 8 minuten voorgekookt en daarna in stukken gesneden
- 1 pak gezeefde tomaat 500 ml, Heinz
- 1 prei in halve maantjes gesneden
- 4 paprika’s kleur naar keus, in reepjes gesneden
- 1 winterpeen in halve of kwart maantjes gesneden
- 2 uien grof gesnipperd
- 5 teentjes knoflook in plakjes gesneden
- 1 of 2 rode pepers klein gesneden
- 6 laurierblaadjes in een kruidenbol
- 8 kruidnageltjes in een kruidenbol
- 1 bosje verse tijm in kruidenbol
- 2 eetlepel(s) karwijzaad
- ½ eetlepel(s) gerookt paprikapoeder
- 1 theelepel cayennepeper
- 1 eetlepel(s) gedroogde marjolein
- 5 eetlepel(s) tomatenpuree
- 2 eetlepel(s) rode wijn azijn
- 4 kleine maggiblokjes verkruimeld
- 2 eetlepel(s) Greensweet Stevia Brown of bruine basterdsuiker
- 150 ml rode wijn
- bloem
- peper en zout uit de molen
Instructies
- Kook de krieltje in de schil 8 minuten vóór.
- Bestrooi de hamlapblokjes met peper,zout en flink wat bloem.
- Doe de kruiden in de kruidenbol.
- Bak zonder olie de gerookte spekreepjes, ui, rode peper, knoflook en de prei een minuut of 5 even aan in de uitneembare pan als die op het gas mag, anders moet je het later in de slowcooker overgooien.
- Voeg de tomatenpuree en de Greensweet stevia Brown toe en bak een minuut of 2 op hoog vuur mee.
- Blus af met de rode wijn en laat een minuut of 5 wat indikken.
- Zet de uitneembare pan terug in de houder (of gooi het nu over in de slowcooker) en voeg de andere ingrediënten toe en doe de kruidenbol ertussen.
- Zet de slowcooker 6 uur op low en zet dan nog een uurtje op warmhouden met de deksel half erop.
- Eet smakelijk!
- Gegeten met wat zoutzure komkommer: scheutje witte wijnazijn mengen met 2 eetlepels Greensweet Stevia Syrup (of honing), 2 eetlepels Greensweet erytritol suiker (of gewoon witte suiker) en peper en zout uit de molen naar smaak.
- Dan 1,5 komkommer in dunne plakjes snijden, ik doe dat met een kaasschaaf.
- Alles mengen en klaar.