Schil de uien en snijd ze overlangs door
Snijd de helften in dunne halve ringen
Snijd het vlees in dobbelsteentjes
Verhit de reuzel en doe er het vlees bij en bak het mooi bruin
Voeg er de uiringen en de geperste knoflook bij
Laat zachtjes stoven tot de uien goudgeel zijn
Roer de tomtenpuree door de inhoud van de pan en sluit deze
Smoor alles 10 minuten op een zacht vuur
Strooi de paprikapoeder in de pan en roer goed om
Giet 1 liter heet water bij het vlees
Doe het laurierblad erbij en breng aan de kook
Sluit de pan en laat 1 uur trekken
Pel en ontpit de tomaten en snij ze blokjes
Snij de paprika overlangs in twee
Verwijder de zaadlijsten en de steel en snij in smalle reepjes of blokjes
Schil de wortel en snij hem in kleine blokjes
Schil de aardappelen en snij ze in kleine blokjes
Voeg de paprika, wortel en aardappelstukjes bij de soep samen met de marjolein
Laat de soep op een zacht vuur koken tot alle groenten en vlees gaar zijn
Voeg de stukjes tomaat bij de soep en kruid met cayennepeper en zout