Gourmet Kaasburgers met Verfrissende Peer-Komkommersalade
Ingrediƫnten
- 2 handperen geschild en in blokjes gesneden
- 2 komkommers
- 4 eetlepels slasaus
- 100 g jongbelegen kaas in blokjes
- 400 g half-om-half gehakt
- 2 uien in ringen gesneden
- 4 eetlepels olijfolie
- 4 kaiserbroodjes of broodjes naar keuze
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Breng de blokjes peer met 50 ml water aan de kook in een pan en laat ze 2 minuten doorkoken.
- Voeg eventueel suiker naar smaak toe.
- Laat de perencompote afkoelen in een kom.
- Schil de komkommers, halveer ze en verwijder de zaadjes met behulp van een theelepel.
- Schaaf de komkommer met een kaasschaaf in lange plakken en meng deze met de slasaus, zout en peper naar smaak.
- Meng de jongbelegen kaasblokjes met zout en peper door het gehakt.
- Verdeel het gehakt in 4 porties en rol er 4 ballen van.
- Druk de gehaktballen plat.
- Bak de uienringen in 2 eetlepels olie bruin in een koekenpan.
- Schep ze op een bord en voeg de resterende olie toe aan het bakvet.
- Bak de kaasburgers op hoog vuur aan beide zijden bruin.
- Draai het vuur laag en bak de kaasburgers afgedekt in 15-20 minuten gaar.
- Snijd de broodjes open en beleg ze met de kaasburgers en gebakken uienringen.
- Schep de perencompote op de uienringen en serveer de kaasburgers met de komkommersalade.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij de hartige kaasburgers en het frisse van de peer-komkommersalade.
Een lichte, fruitige rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij de hartige kaasburgers en het frisse van de peer-komkommersalade.