Gourmet Pannenkoek met Peer & Bramen

Gourmet Pannenkoek met Peer & Bramen

Porties: 4
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 eetlepels boter
  • 4 eetlepels suiker
  • 2 rijpe maar stevige peren klokhuis verwijderd en in 8 partjes
  • 300 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • ¼ theelepel zuiveringszout
  • ½ theelepel zeezout
  • 3,5 deciliter karnemelk
  • 1 groot ei
  • 300 gram bramen vers of licht ontdooid uit de diepvries
  • 1 eetlepel donkere basterdsuiker
  • Ahornsiroop voor het serveren

Instructies

  • Doe de boter in de ronde bakvorm van 15 cm doorsnee en zet de vorm in het mandje van de airfryer.
  • Stel de airfryer in op 200°C en de timer op 2 minuten.
  • Strijk de gesmolten boter uit over de wand van de vorm zodra de boter gesmolten is en de vorm heet is.
  • Bestrooi de boter met de helft van de suiker en leg de partjes peer in een enkele laag in de vorm.
  • Bestrooi met de rest van de suiker.
  • Stel de timer in op 2 minuten en bak tot het mengsel borrelt en de peer net zacht is.
  • Klop in een kom de bloem, bakpoeder, zuiveringszout, zeezout, karnemelk en ei door elkaar.
  • Schenk het beslag voorzichtig over de peer in de bakvorm en verdeel de bramen erover.
  • Bestrooi met de basterdsuiker.
  • Stel de airfryer in op 180°C, de timer op 12 minuten en bak tot het beslag goudbruin is langs de randen en het midden van de pannenkoek gaar is.
  • Serveer de pannenkoek meteen met ahornsiroop.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichte mousserende wijn zoals een Prosecco past goed bij de zoete en fruitige smaken van deze pannenkoek.

Voedingswaarden

Calories: 425 kcal | koolhydraten: 62 g | Protein: 8 g | Vet: 17 g | Zout: 0.5 mg | Sugar: 28 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Airfryer / Fruit / Nagerecht - Dessert / Ontbijt
Land van herkomst Internationaal
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch