Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 4 eetlepels boter
- 4 eetlepels suiker
- 2 rijpe maar stevige peren klokhuis verwijderd en in 8 partjes
- 300 gram bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- ¼ theelepel zuiveringszout
- ½ theelepel zeezout
- 3,5 deciliter karnemelk
- 1 groot ei
- 300 gram bramen vers of licht ontdooid uit de diepvries
- 1 eetlepel donkere basterdsuiker
- Ahornsiroop voor het serveren
Instructies
- Doe de boter in de ronde bakvorm van 15 cm doorsnee en zet de vorm in het mandje van de airfryer.
- Stel de airfryer in op 200°C en de timer op 2 minuten.
- Strijk de gesmolten boter uit over de wand van de vorm zodra de boter gesmolten is en de vorm heet is.
- Bestrooi de boter met de helft van de suiker en leg de partjes peer in een enkele laag in de vorm.
- Bestrooi met de rest van de suiker.
- Stel de timer in op 2 minuten en bak tot het mengsel borrelt en de peer net zacht is.
- Klop in een kom de bloem, bakpoeder, zuiveringszout, zeezout, karnemelk en ei door elkaar.
- Schenk het beslag voorzichtig over de peer in de bakvorm en verdeel de bramen erover.
- Bestrooi met de basterdsuiker.
- Stel de airfryer in op 180°C, de timer op 12 minuten en bak tot het beslag goudbruin is langs de randen en het midden van de pannenkoek gaar is.
- Serveer de pannenkoek meteen met ahornsiroop.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte mousserende wijn zoals een Prosecco past goed bij de zoete en fruitige smaken van deze pannenkoek.Voedingswaarden
Calories: 425 kcal | koolhydraten: 62 g | Protein: 8 g | Vet: 17 g | Zout: 0.5 mg | Sugar: 28 g