Gourmetten met Kerst: Luxe Mini-Burgers
Ingrediënten
- 500 g mager rundergehakt
- 1 ui fijngesnipperd
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 ei
- 1 eetlepel dijonmosterd
- Zout en zwarte peper naar smaak
- Mini-broodjes
- Sla tomaten en augurken voor de topping
- Cheddar- of brieplakjes
- Barbecuesaus of truffelmayonaise
Instructies
- Meng het gehakt in een kom met ui, knoflook, ei, mosterd, zout en peper.
- Vorm kleine hamburgers van het gehaktmengsel.
- Verhit de gourmetpannetjes en bak de mini-burgers tot ze gaar zijn.
- Snijd de mini-broodjes doormidden en rooster ze kort.
- Bereid de toppings voor: sla, plakjes tomaat, augurken en gesmolten cheddar- of brieplakjes.
- Plaats de gebakken mini-burgers op de geroosterde broodjes.
- Voeg je favoriete toppings toe en druppel wat barbecuesaus of truffelmayonaise voor extra smaak.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer op een mooi dienblad en laat je gasten hun mini-burgers personaliseren.