Gourmetten met Kerst: Luxe Mini-Burgers

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 g mager rundergehakt
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 ei
  • 1 eetlepel dijonmosterd
  • Zout en zwarte peper naar smaak
  • Mini-broodjes
  • Sla tomaten en augurken voor de topping
  • Cheddar- of brieplakjes
  • Barbecuesaus of truffelmayonaise

Instructies

  • Meng het gehakt in een kom met ui, knoflook, ei, mosterd, zout en peper.
  • Vorm kleine hamburgers van het gehaktmengsel.
  • Verhit de gourmetpannetjes en bak de mini-burgers tot ze gaar zijn.
  • Snijd de mini-broodjes doormidden en rooster ze kort.
  • Bereid de toppings voor: sla, plakjes tomaat, augurken en gesmolten cheddar- of brieplakjes.
  • Plaats de gebakken mini-burgers op de geroosterde broodjes.
  • Voeg je favoriete toppings toe en druppel wat barbecuesaus of truffelmayonaise voor extra smaak.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer op een mooi dienblad en laat je gasten hun mini-burgers personaliseren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gourmet / Rundvlees
Feestdagen etc Kerst