Griekse Appel-Yoghurt Delicatesse
Ingrediënten
- 4 Elstar appels
- 250 g Griekse yoghurt
- 4 eetlepels grof gehakte pecannoten
- 2 eetlepels granaatappelpitten
- 4 eetlepels acaciahoning
Instructies
- Gebruik een appelboor om het klokhuis uit de appels te verwijderen.
- Snijd de appels in plakken van ongeveer 0,5 cm dik.
- Leg op 4 borden dakpansgewijs een rijtje appelschijven.
- Schep de Griekse yoghurt in een mooie toef bovenop de appels.
- Verwarm een koekenpan zonder vet en rooster hierin de pecannoten goudgeel en krokant.
- Strooi de geroosterde noten en granaatappelpitten over de yoghurt en lepel de honing eroverheen.
- Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Je kunt de granaatappelpitten ook vervangen door stukjes sinaasappel of mandarijn.
Deze yoghurt is ook heerlijk als fris ontbijtgerechtje, zonder de toevoeging van noten. Een lichtzoete dessertwijn zoals een Moscato d'Asti of een Riesling Spätlese past perfect bij dit verfijnde nagerecht met zijn fruitige en honingachtige smaken.
Deze yoghurt is ook heerlijk als fris ontbijtgerechtje, zonder de toevoeging van noten. Een lichtzoete dessertwijn zoals een Moscato d'Asti of een Riesling Spätlese past perfect bij dit verfijnde nagerecht met zijn fruitige en honingachtige smaken.