Griekse schotel met Bifteki en Tzatziki

Griekse Bifteki Schotel met Tzatziki en Geroosterde Groenten

Geniet van deze authentieke Griekse schotel met zelfgemaakte Bifteki, knapperige aardappelen en groenten, en frisse tzatziki. Deze complete maaltijd, boordevol smaak, wordt eenvoudig bereid in de airfryer. Ideaal voor een mediterrane avondmaaltijd, geserveerd met olijven, pepertjes en feta!
Porties: 4
(inclusief koeltijd voor tzatziki) 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

Voor de Bifteki:

  • 800 g rundergehakt
  • 1 ei
  • 2 el paneermeel
  • 1 tl gedroogde oregano
  • Bos verse munt fijngehakt
  • Peper en zout naar smaak

Voor de Griekse Aardappelschotel:

  • 100 g feta
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 2 courgettes in verschillende kleuren
  • 2 rode uien
  • 3 kleuren paprika
  • 300 g krielaardappelen
  • 1 el olijfolie

Voor de Tzatziki:

  • 250 g Griekse yoghurt
  • ½ komkommer
  • 5 teentjes knoflook geperst

Voor de Garnering:

  • Groene pepertjes
  • Zongedroogde tomaatjes
  • Zwarte en groene olijven

Instructies

Voor de Bifteki:

  • Meng in een kom het rundergehakt met het ei, paneermeel, gehakte munt, gedroogde oregano, peper, en zout.
  • Vorm van het gehaktmengsel 8 burgers en leg deze in de koelkast om te koelen.

Voor de Tzatziki:

  • Rasp de komkommer fijn en knijp het overtollige vocht eruit.
  • Meng de komkommer met de Griekse yoghurt en de geperste knoflook.
  • Laat de tzatziki minimaal 3 uur in de koelkast staan om de smaken goed te laten mengen.
  • Voor de Griekse Aardappelschotel:
  • Was de krielaardappelen en snijd ze in kleine stukjes.
  • Zet ze een half uur in koud water om het zetmeel te verwijderen.
  • Snijd ondertussen de paprika’s, courgettes en rode uien in blokjes.
  • Giet de aardappelen af en droog ze goed.
  • Meng de aardappelen met 1 eetlepel olijfolie.
  • Verwarm de airfryer voor op 200 graden.
  • Bak de aardappelen gedurende 12 minuten op 200 graden tot ze bruin en knapperig zijn.
  • Voeg de gesneden groenten toe aan de aardappelen en schud goed door.
  • Rooster de groenten samen met de aardappelen nog eens 7 minuten op 200 graden.
  • Leg de Bifteki bovenop de groenten en aardappelen in de airfryer en bak het geheel nog eens 10-12 minuten op 180 graden tot de Bifteki gaar is.
  • Strooi de gedroogde oregano over de aardappelschotel na het bakken.

Serveren:

  • Dien de Griekse schotel op met olijven, groene pepertjes en zongedroogde tomaatjes.
  • Strooi er op het laatst blokjes feta overheen.
  • Serveer de schotel met de gekoelde tzatziki voor een complete Griekse maaltijd.

Notities / Tips / Wijnadvies

Combineer met een frisse witte wijn zoals een Assyrtiko of een droge rosé.

Voedingswaarden

Calories: 550 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 30 g | Vet: 30 g | Zout: 2.2 mg | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Airfryer / Hoofdgerechten / Rundvlees / Vlees
Land van herkomst Griekenland