Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 3 eieren
- 350 g suiker
- 250 g fijne tarwegries
- 1½ l melk
- Schil van 1 citroen geraspt
- 150 g boter
- 500 g filodeeg
- Poedersuiker
- Kaneel
Instructies
- Klop de eieren, tarwegries en suiker tot een schuimige massa.
- Giet het mengsel in een pan en voeg al roerend de melk toe.
- Breng het mengsel aan de kook en roer de geraspte citroenschil erdoor.
- Laat het mengsel afkoelen.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Smelt de boter en bestrijk elk filodeegblaadje ermee.
- Leg de helft van het filodeeg op een ingevet bakblik.
- Verdeel de afgekoelde crème gelijkmatig over het deeg.
- Bedek met de rest van het filodeeg.
- Bak de bugatsa ongeveer 20 minuten in de oven tot de bovenkant goudgeel en krokant is, en de vulling gestold.
- Laat de bugatsa iets afkoelen, bestrooi met poedersuiker en kaneel.
- Snijd in gelijke porties en serveer warm.