Griekse feta-gehaktballen, goudbruin gebakken en gevuld met romige feta, geserveerd op een kleurrijk Mexicaans keramisch bord, gegarneerd met verse kruiden, omringd door limoen, chilipepers en feta op een tafel met een traditioneel Mexicaans patroon tafelkleed in een gezellige Mexicaanse keuken met kleurrijke tegels en warme natuurlijke verlichting.

Griekse Feta Gehaktballen met Knoflook en Ui

Griekse gehaktballen gevuld met romige feta, knoflook en ui – een smakelijke, hartige maaltijd met een mediterraan tintje!
Porties: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 300 g gekruid gehakt
  • 16 feta blokjes 4 per gehaktbal
  • Peper en zout naar smaak
  • 1 ei
  • ½ ui fijn gesnipperd
  • 2 tenen knoflook geperst
  • Boter om te bakken

Instructies

  • Kneed het ei door het gehakt in een grote kom.
  • Voeg de gesnipperde ui, geperste knoflook, peper en zout toe aan het gehakt en kneed alles goed door elkaar.
  • Verdeel het gehaktmengsel in vier gelijke delen.
  • Druk 3-4 blokjes feta in het midden van elk gehaktmengsel en vorm er dan een bal van.
  • Verhit flink wat boter in een pan op middelhoog vuur.
  • Leg de gehaktballen voorzichtig in de pan en laat ze rustig bruin worden gedurende ongeveer 5 minuten.
  • Verhoog vervolgens het vuur een beetje om een mooie bruine kleur te krijgen en bak nog eens 5 minuten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer de Griekse feta gehaktballen met een frisse salade, tzatziki en pita voor een complete Griekse maaltijd.
Wijnadvies:
Deze Griekse gehaktballen met feta passen goed bij een frisse Griekse witte wijn, zoals Assyrtiko, of een lichte rode wijn zoals Xinomavro.

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 2 g | Protein: 28 g | Vet: 22 g | Zout: 1 g | Sugar: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Vlees
Land van herkomst Griekenland
Jaargetijde: Alle Jaargetijden