Griekse Keftedes (Gehaktballen)
Heerlijke Griekse keftedes: sappige gehaktballen met knoflook en peterselie. Snel en eenvoudig te maken voor een authentieke Griekse maaltijd!
Equipment
- grote kom
- Braadpan met antiaanbaklaag
Ingrediënten
- 1 teen knoflook fijngehakt
- 15 g peterselie fijngehakt
- 1 ei losgeklopt
- 2 sneetjes witbrood glutenvrij indien nodig, verkruimeld
- 300 g gehakt
- 3 eetlepels olie
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Pel en snipper de knoflookteen.
- Hak de peterselie fijn.
- Klop het ei los in een grote kom.
- Verwijder de korstjes van het witbrood en verkruimel het brood.
- Meng het gehakt in een andere kom met het losgeklopte ei, de knoflook, het verkruimelde brood en de helft van de peterselie.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Vorm 4 gehaktballen van het mengsel.
- Verhit de olie in een braadpan op middelhoog vuur en bak de gehaktballen rondom goudbruin.
- Zet het vuur laag en laat de gehaktballen 10 minuten zachtjes garen.
- Keer ze af en toe tot ze van binnen gaar zijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
Voedingswaarden
Calories: 290 kcal | koolhydraten: 6 g | Protein: 19 g | Vet: 22 g | Zout: 0.6 g | Sugar: 1 g