Griekse keftedes, goudbruin gebakken gehaktballen, gegarneerd met verse peterselie en geserveerd op een kleurrijk bord, met knoflook en broodkruimels als decoratie.

Griekse Keftedes (Gehaktballen)

Heerlijke Griekse keftedes: sappige gehaktballen met knoflook en peterselie. Snel en eenvoudig te maken voor een authentieke Griekse maaltijd!
Porties: 4
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • grote kom
  • Braadpan met antiaanbaklaag

Ingrediënten

  • 1 teen knoflook fijngehakt
  • 15 g peterselie fijngehakt
  • 1 ei losgeklopt
  • 2 sneetjes witbrood glutenvrij indien nodig, verkruimeld
  • 300 g gehakt
  • 3 eetlepels olie
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Pel en snipper de knoflookteen.
  • Hak de peterselie fijn.
  • Klop het ei los in een grote kom.
  • Verwijder de korstjes van het witbrood en verkruimel het brood.
  • Meng het gehakt in een andere kom met het losgeklopte ei, de knoflook, het verkruimelde brood en de helft van de peterselie.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Vorm 4 gehaktballen van het mengsel.
  • Verhit de olie in een braadpan op middelhoog vuur en bak de gehaktballen rondom goudbruin.
  • Zet het vuur laag en laat de gehaktballen 10 minuten zachtjes garen.
  • Keer ze af en toe tot ze van binnen gaar zijn.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer de keftedes met tzatziki, een frisse Griekse salade en warm pitabrood.
Wijnadvies:
Combineer met een Griekse rode wijn zoals Xinomavro voor een authentieke smaakbeleving.

Voedingswaarden

Calories: 290 kcal | koolhydraten: 6 g | Protein: 19 g | Vet: 22 g | Zout: 0.6 g | Sugar: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Vlees
Land van herkomst Griekenland
Jaargetijde: Alle Jaargetijden