Griezelige Halloween Pokébow
Ingrediënten
- 250 g sushirijst
- 60 ml rijstazijn
- 2 rijpe avocado's
- 1 norivel
- 150 g julienne gesneden wortels
- 150 g zalm
- 200 g koelverse edamame sojabonen
- 250 g verse surimisnippers
- 300 g rode kool
Instructies
- Kook de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Roer de rijstazijn door de gekookte rijst en laat 2 uur afkoelen.
- Snijd de avocado overlangs doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil.
- Snijd in dunne plakjes.
- Vorm met natte handen van de rijst 8 ovaaltjes, dit worden de spooklichamen.
- Knip uit het norivel 16 kleine ovaaltjes (de oogjes) en 8 grote ovalen (de mond).
- Plak de oogjes en mondjes op de spookjes.
- Zet 2 spookjes in elk half diep bord tegen de rand.
- Verdeel de julienne gesneden wortels, zalm, edamame, surimi en rodekool als componenten in een cirkel naast de spookjes.
- Leg in het midden van het bord de avocadoplakjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met limoen en sojasaus voor een extra smaakdimensie.
Als wijnadvies past een lichte en frisse witte wijn, zoals een sauvignon blanc of een riesling, perfect bij dit gerecht.