Griezelige Halloween Pokébow

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 g sushirijst
  • 60 ml rijstazijn
  • 2 rijpe avocado's
  • 1 norivel
  • 150 g julienne gesneden wortels
  • 150 g zalm
  • 200 g koelverse edamame sojabonen
  • 250 g verse surimisnippers
  • 300 g rode kool

Instructies

  • Kook de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Roer de rijstazijn door de gekookte rijst en laat 2 uur afkoelen.
  • Snijd de avocado overlangs doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil.
  • Snijd in dunne plakjes.
  • Vorm met natte handen van de rijst 8 ovaaltjes, dit worden de spooklichamen.
  • Knip uit het norivel 16 kleine ovaaltjes (de oogjes) en 8 grote ovalen (de mond).
  • Plak de oogjes en mondjes op de spookjes.
  • Zet 2 spookjes in elk half diep bord tegen de rand.
  • Verdeel de julienne gesneden wortels, zalm, edamame, surimi en rodekool als componenten in een cirkel naast de spookjes.
  • Leg in het midden van het bord de avocadoplakjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met limoen en sojasaus voor een extra smaakdimensie.
Als wijnadvies past een lichte en frisse witte wijn, zoals een sauvignon blanc of een riesling, perfect bij dit gerecht.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade
Feestdagen etc Halloween / Herst