Kook de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Roer de rijstazijn door de gekookte rijst en laat 2 uur afkoelen.
Snijd de avocado overlangs doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil.
Snijd in dunne plakjes.
Vorm met natte handen van de rijst 8 ovaaltjes, dit worden de spooklichamen.
Knip uit het norivel 16 kleine ovaaltjes (de oogjes) en 8 grote ovalen (de mond).
Plak de oogjes en mondjes op de spookjes.
Zet 2 spookjes in elk half diep bord tegen de rand.
Verdeel de julienne gesneden wortels, zalm, edamame, surimi en rodekool als componenten in een cirkel naast de spookjes.
Leg in het midden van het bord de avocadoplakjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met limoen en sojasaus voor een extra smaakdimensie.Als wijnadvies past een lichte en frisse witte wijn, zoals een sauvignon blanc of een riesling, perfect bij dit gerecht.