Groene Kool Stamppot met Komijnekaas

Een rustieke foto van stamppot groene kool met komijnekaas, geserveerd op een keramieken bord op een doorleefde houten tafel. De smeuïge aardappelpuree is gemengd met zacht gebakken groene kool en fijngesneden ui, wat zorgt voor een rijke textuur en levendige kleur. Kleine blokjes komijnekaas zijn door de stamppot geschept en beginnen licht te smelten. Een snufje zwarte peper en een vleugje kerriepoeder voegen extra smaak toe. Op de achtergrond ligt een houten snijplank met extra kaasblokjes en koolreepjes, subtiel vervaagd. Zacht natuurlijk licht zorgt voor een warme en uitnodigende sfeer.

Groene Kool Stamppot met Komijnekaas

Een heerlijke stamppot met groene kool, romige puree en pittige komijnekaas, op smaak gebracht met een vleugje kerrie.
Porties: 4
Bereidingstijd: 35 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 750 g aardappelen geschild en in stukken
  • 1 kleine groene kool fijngesneden
  • 1 ui gesnipperd
  • 200 g komijnekaas in blokjes
  • 25 g boter
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • Melk naar behoefte
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Kook de aardappelen in gezouten water in 20 minuten gaar.
  • Verhit de boter in een grote bakpan en fruit de ui tot deze glazig is.
  • Voeg de fijngesneden groene kool toe en bak deze op middelhoog vuur al roerend gaar.
  • Breng op smaak met zout, peper en kerriepoeder.
  • Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met een scheutje melk tot een smeuïge puree.
  • Meng het groentemengsel door de puree.
  • Schep als laatste de blokjes komijnekaas door de stamppot.
  • Serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Lekker met een beetje extra geraspte komijnekaas of een scheutje mosterd voor extra smaak.
Wijnadvies:
Een kruidige witte wijn zoals een Gewürztraminer past goed bij de pittige tonen van de kaas en de kerrie.

Voedingswaarden

Calories: 580 kcal | koolhydraten: 65 g | Protein: 22 g | Vet: 25 g | Zout: 1.8 g | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Kaas / Stamppot
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Winter
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch