Groene Kool Stamppot met Komijnekaas
Een heerlijke stamppot met groene kool, romige puree en pittige komijnekaas, op smaak gebracht met een vleugje kerrie.
Equipment
Ingrediënten
Instructies
- Kook de aardappelen in gezouten water in 20 minuten gaar.
- Verhit de boter in een grote bakpan en fruit de ui tot deze glazig is.
- Voeg de fijngesneden groene kool toe en bak deze op middelhoog vuur al roerend gaar.
- Breng op smaak met zout, peper en kerriepoeder.
- Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met een scheutje melk tot een smeuïge puree.
- Meng het groentemengsel door de puree.
- Schep als laatste de blokjes komijnekaas door de stamppot.
- Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met een beetje extra geraspte komijnekaas of een scheutje mosterd voor extra smaak.
Wijnadvies:
Een kruidige witte wijn zoals een Gewürztraminer past goed bij de pittige tonen van de kaas en de kerrie.
Voedingswaarden
Calories: 580 kcal | koolhydraten: 65 g | Protein: 22 g | Vet: 25 g | Zout: 1.8 g | Sugar: 6 g