Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Voor de Ravioli:
- 150 gram gehakte spinazie diepvries
- 200 gram bloem
- ½ theelepel zout
- Peper naar smaak
- 1 eetlepel olijfolie
- 3 eieren waarvan 1 losgeklopt
Voor de Vulling:
- 1 eetlepel boter
- 1 sjalot fijngehakt
- 250 gram champignons fijngehakt
- 4 eetlepels + 2 deciliter slagroom
- 1 blikje slakken
- 100 gram kruidenboter
- 2 eetlepels cognac of vieux
Voor de Saus:
- 2 deciliter witte wijn
- 1 liter kruidenbouillon van tablet
- 1 pot gevogeltefond 400 ml
- Zout en peper naar smaak
Afwerking:
- Bieslook fijngehakt
Instructies
Voorbereiding Ravioli:
- Verwarm de spinazie en knijp het goed uit.
- Doe de bloem in een kom en maak een kuiltje in het midden.
- Voeg zout, olijfolie, 2 eieren en spinazie toe in het kuiltje.
- Meng met een vork de eieren en spinazie, voeg beetje bij beetje de bloem toe.
- Kneed het deeg gedurende 10 minuten en laat het 1 uur rusten in folie.
Voor de Vulling:
- Hak sjalot en champignons fijn.
- Bak sjalot in boter zacht gedurende 5 minuten.
- Voeg champignons toe, laat vocht verdampen, roer 4 eetlepels slagroom erdoor en laat iets inkoken.
- Snijd slakken in stukjes, bak ze in kruidenboter gedurende 4 minuten.
- Voeg cognac toe en laat alcohol verdampen.
- Meng slakken en champignonmengsel, laat afkoelen.
Voorbereiding Ravioli Vervolg:
- Rol het deeg met een deegrol (of pastamachine) heel dun uit tot 6 vellen van ongeveer 8x40 cm.
- Schep op de helft van de vellen, met 5 cm tussenruimte, een lepel van het mengsel.
- Bestrijk het deeg rond de vulling met losgeklopt ei.
- Leg de rest van de vellen erop en druk het deeg rond de vulling goed aan.
- Steek met een pastawieltje 12-16 ravioli uit.
Voorbereiding Saus:
- Verwarm de wijn in de champignonpan en roer aanbaksels los.
- Zeef het mengsel boven een sauspan.
- Kook de wijn tot de helft in.
- Voeg bouillon toe en kook weer tot de helft in.
- Roer 2 deciliter slagroom erdoor en laat het inkoken tot sausdikte.
- Breng op smaak met zout en peper.
Bereiding:
- Kook de ravioli in de bouillon in ongeveer 5 minuten gaar.
- Verwarm de saus zachtjes.
- Schep wat saus op de borden, verdeel de ravioli erover en garneer met fijngehakte bieslook.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze groene ravioli met slakken-kruidenvulling en champignon-wijnsaus komt goed tot zijn recht met een stevige, droge witte wijn zoals een Chardonnay of een Sauvignon Blanc.Voedingswaarden
Calories: 645 kcal | koolhydraten: 38 g | Protein: 22 g | Vet: 44 g | Zout: 3.5 g | Sugar: 4 g