Groene salade met pistachedressing

Allerhande 2003
Porties: 8 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 sneetjes Pain Madeleine maïsbrood oudbakken
  • 7 eetlepels olijfolie
  • 125 g pistachenoten
  • 1 sjalot gesnipperd
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 1 limoen uitgeperst
  • 1 theelepel Dijonmosterd
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 200 g friséesla
  • 75 g rucolasla
  • 1 bakje tuinkers losgeknipt

Instructies

  • Brood ontkorsten en in keukenmachine tot fijn kruim malen.
  • In koekenpan 2 el olie verhitten.
  • Broodkruim op laag vuur in 4 minuten knapperig en goudbruin bakken, af en toe roeren.
  • Pistachenoten pellen.
  • Onder koud stromend water stugge velletjes en zout van nootjes wrijven.
  • In slakom dressing kloppen van rest van olie, sjalot, knoflook, limoensap, mosterd en tijm.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Frisée, rucola, tuinkers en pistachenoten door dressing mengen.
  • Geroosterde broodkruim erover strooien.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Salade
Land van herkomst Frankrijk
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch