Groene salade met pistachedressing
Allerhande 2003
Equipment
Ingrediënten
- 2 sneetjes Pain Madeleine maïsbrood oudbakken
- 7 eetlepels olijfolie
- 125 g pistachenoten
- 1 sjalot gesnipperd
- 1 teentje knoflook geperst
- 1 limoen uitgeperst
- 1 theelepel Dijonmosterd
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 200 g friséesla
- 75 g rucolasla
- 1 bakje tuinkers losgeknipt
Instructies
- Brood ontkorsten en in keukenmachine tot fijn kruim malen.
- In koekenpan 2 el olie verhitten.
- Broodkruim op laag vuur in 4 minuten knapperig en goudbruin bakken, af en toe roeren.
- Pistachenoten pellen.
- Onder koud stromend water stugge velletjes en zout van nootjes wrijven.
- In slakom dressing kloppen van rest van olie, sjalot, knoflook, limoensap, mosterd en tijm.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- Frisée, rucola, tuinkers en pistachenoten door dressing mengen.
- Geroosterde broodkruim erover strooien.