Recept afdrukken
No ratings yet

Geroosterde Groenten Pastasalade met Geitenkaas

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht, Pasta, Salade
Land van herkomst: Italië, Mediterraan
Porties: 4 personen
calorieën: 380kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 1 kleine knolselderij ongeveer 400 g
  • 400 g winterpeen
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 250 g farfalle pasta
  • 15 zwarte olijven gehalveerd
  • 75 g rucolasla
  • Sap van ½ citroen
  • 100 g zachte geitenkaas
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 225°C.
  • Snijd de knolselderij in plakken, schil ze dun en snijd ze vervolgens in blokjes.
  • Schil de winterpeen dun en snijd deze ook in blokjes.
  • Meng de gesneden groenten in een braadslede met de helft van de olijfolie.
  • Bestrooi met zout en peper.
  • Rooster de groenten in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten, of tot ze lichtbruin en gaar zijn, waarbij je ze af en toe omschept.
  • Kook ondertussen de farfalle pasta beetgaar volgens de instructies op de verpakking.
  • Giet af en doe de pasta in een slakom.
  • Laat afkoelen tot lauwwarm.
  • Voeg de gehalveerde olijven, gescheurde rucola, citroensap en de rest van de olijfolie toe aan de pasta.
  • Meng goed.
  • Schep de geroosterde groenten voorzichtig door de pastasalade.
  • Verkruimel de geitenkaas eroverheen en schep de salade nogmaals voorzichtig om.

Notities

Wijnadvies:

Deze salade past goed bij een lichte, fruitige rode wijn zoals een Pinot Noir of een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc.

Nutrition

Calories: 380kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 9g | Vet: 22g | Zout: 1.1mg | Sugar: 5g

Recept afdrukken
No ratings yet

Citroenkip met Aardappelen en Kropsla

Bereidingstijd1 uur 15 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kinderkoken
Land van herkomst: Internationaal
Porties: 4 personen
calorieën: 620kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 2 citroenen
  • 1 hele kip
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 1 kg vastkokende aardappels in stukken
  • 1 kropsla grofgescheurd
  • 2 rode uien in dunne ringen
  • 125 ml kippenbouillon van tablet

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Pers een citroen uit, boen de andere schoon en snijd hem in plakjes.
  • Leg de kip in een braadslede, vet hem in met 2 eetlepels olijfolie en besprenkel met 2 eetlepels citroensap.
  • Stop de citroenplakjes in de buikholte van de kip.
  • Bestrooi de kip met zout en peper en leg hem op de borst in de braadslede.
  • Meng de aardappelen met zout, peper en 1 eetlepel olie en leg ze rondom de kip.
  • Schuif de braadslede in het midden van de oven en laat de kip in ongeveer 1 uur bruin en gaar worden.
  • Draai de kip na 45 minuten om.
  • Klop in een slakom een dressing van de resterende olie, 1 eetlepel citroensap, zout en peper naar smaak.
  • Meng de grofgescheurde kropsla en de uiringen door de dressing en leg de uiringen bovenop de sla.
  • Haal de kip en de aardappelen uit de braadslede en houd ze warm.
  • Schenk de kippenbouillon in de braadslede, roer de aanbaksels los en giet de jus over in een steelpan.
  • Laat de jus op hoog vuur iets inkoken, breng op smaak met peper en eventueel nog wat citroensap.
  • Snijd de kip in stukken en serveer met de aardappelen, de citroenjus en de kropsla.

Notities

Serveer deze heerlijke citroenkip met aardappelen en kropsla als hoofdgerecht voor een smaakvolle en gezonde maaltijd.
Eventueel kun je het gerecht nog aanvullen met wat versgebakken stokbrood en een glas koele witte wijn.

Nutrition

Calories: 620kcal | koolhydraten: 38g | Protein: 32g | Vet: 38g | Zout: 1.5mg | Sugar: 7g

Recept afdrukken
No ratings yet

Gevulde Kipfilet in Bladerdeeg met Frisse Salade

Bereidingstijd45 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kip, Salade
Land van herkomst: Nederland
Porties: 4 personen
calorieën: 570kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 4 plakjes bladerdeeg diepvries
  • 4 kleine kipfilets
  • 100 g roomkaas met kruiden
  • 6 eetlepels slasaus
  • 1 grote kropsla gewassen
  • 2 tomaten in stukjes

Instructies

  • Kook 2 eieren hard in 8 minuten, spoel ze af onder koud water en pel ze.
  • Hak de gekookte eieren grof.
  • Laat het bladerdeeg ontdooien.
  • Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  • Snijd de kipfilets aan één kant diep in zodat er een holte ontstaat.
  • Vul de holte met roomkaas en bestrooi de kipfilets met zout en peper.
  • Rol de plakjes bladerdeeg iets uit en leg de kipfilets in het midden ervan.
  • Klop het overgebleven ei los en bestrijk de randen van het deeg met een deel van het losgeklopte ei.
  • Vouw het deeg rondom de kipfilets dicht en druk de naden goed dicht.
  • Leg de pakketjes met de naad naar beneden op een ingevette bakplaat en bestrijk ze met de rest van het losgeklopte ei.
  • Bak de gevulde kipfilets in het midden van de oven gedurende 20-25 minuten, tot ze goudbruin en gaar zijn.
  • Meng de gehakte gekookte eieren door de slasaus en breng op smaak met zout en peper.
  • Scheur de kropsla in grove stukken en meng deze voorzichtig met de tomaten en de slasaus in een slakom.
  • Serveer de sla apart bij de gevulde kipfilets.

Notities

Wijnadvies:

Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht, omdat het de kruidige smaken van de kip en de romigheid van de roomkaas in balans brengt.

Nutrition

Calories: 570kcal | koolhydraten: 28g | Protein: 32g | Vet: 37g | Zout: 2.5mg | Sugar: 5g

Recept afdrukken
No ratings yet

Groene salade met pistachedressing

Allerhande 2003
Recept categorieën: Bijgerecht, Salade
Land van herkomst: Frankrijk
Dieët: Vegetarisch
Porties: 8 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 2 sneetjes Pain Madeleine maïsbrood oudbakken
  • 7 eetlepels olijfolie
  • 125 g pistachenoten
  • 1 sjalot gesnipperd
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 1 limoen uitgeperst
  • 1 theelepel Dijonmosterd
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 200 g friséesla
  • 75 g rucolasla
  • 1 bakje tuinkers losgeknipt

Instructies

  • Brood ontkorsten en in keukenmachine tot fijn kruim malen.
  • In koekenpan 2 el olie verhitten.
  • Broodkruim op laag vuur in 4 minuten knapperig en goudbruin bakken, af en toe roeren.
  • Pistachenoten pellen.
  • Onder koud stromend water stugge velletjes en zout van nootjes wrijven.
  • In slakom dressing kloppen van rest van olie, sjalot, knoflook, limoensap, mosterd en tijm.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Frisée, rucola, tuinkers en pistachenoten door dressing mengen.
  • Geroosterde broodkruim erover strooien.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gegrilde Kip met Romige Waterkerssaus

Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kip
Land van herkomst: Mediterraan
Porties: 4 personen
calorieën: 420kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 3 zakken waterkers à 75 g
  • 1 citroen
  • 125 ml zure room op kamertemperatuur
  • 5 eetlepels olijfolie
  • ½ theelepel scherpe mosterd
  • 1 teentje knoflook uitgeperst
  • 4 kipfilets
  • 1 avocado
  • 1 eetlepel vierseizoenenpeperkorrels
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Verwijder de harde steeltjes uit de waterkers.
  • Boen de citroen schoon, rasp de schil en pers de vrucht uit.
  • Pureer in een keukenmachine of met een staafmixer een derde van de waterkers met de zure room tot een saus.
  • Breng op smaak met zout, peper en citroensap.
  • Klop in een slakom een dressing van 3 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel citroensap, ½ eetlepel citroenrasp, mosterd, de helft van de knoflook en zout en peper.
  • Meng in een schaal de marinade van 2 eetlepels olijfolie met 1 eetlepel citroensap en de rest van de knoflook en rasp.
  • Snijd de kipfilets horizontaal door, bestrooi met zout en peper en wentel ze door de marinade.
  • Laat de smaken 10 minuten intrekken.
  • Verhit een grillpan.
  • Rooster de kip in ca.
  • 5 minuten bruin en gaar.
  • Schil de avocado, snijd in plakjes en besprenkel met 1-2 eetlepels citroensap.
  • Plet de peperkorrels.
  • Meng in de slakom de dressing met de overgebleven waterkers, avocado en geplette peperkorrels.
  • Verdeel de salade over vier borden en leg de kip ernaast.
  • Schep de romige waterkerssaus eroverheen.

Notities

Wijnadvies:

Deze gegrilde kip met romige waterkerssaus vraagt om een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chardonnay. De citrustonen en frisheid van de wijn vullen de smaken van de citroen en waterkers aan, terwijl de romigheid goed samengaat met de zachte textuur van de saus.

Nutrition

Calories: 420kcal | koolhydraten: 14g | Protein: 30g | Vet: 28g | Zout: 1.5mg | Sugar: 2g

Andijviesalade met gerookte kip
Recept afdrukken
No ratings yet

Andijviesalade met gerookte kip

Totale tijd20 minuten
Recept categorieën: Gevogelte, Kip, Noten, Salade
Porties: 4 personen
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 1 krop andijvie
  • 1 uitje gesnipperd
  • 100 gram gerookte kip
  • 100 gram kastanjechampignons
  • 1 scheut olie om in te bakken

Dressing:

  • 3 eetlepel(s) olie
  • 1 eetlepel(s) wijnazijn
  • 1 theelepel honing
  • 1 theelepel mosterd
  • peper naar smaak
  • zout naar smaak

Voor de garnering:

  • 2 eetlepel(s) walnoten

Instructies

  • Snijd de andijvie in reepjes, was ze, slinger ze in een slacentrifuge droog en doe ze in een slakom.
  • Snijd de kip in blokjes.
  • Veeg de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
  • Fruit de ui in wat olie.
  • Fruit de kipblokjes en de champignons een paar minuten mee, laat iets afkoelen en schep het mengsel door de andijvie.
  • Klop een dressing van de ingrediënten en schep die door de sla.
  • Hak de walnoten grof en strooi ze over de salade.

Recept afdrukken
No ratings yet

California salade

Deze salade hebben wij gisteren 1e Pinksterdag gegeten bij de BBQ bij Jos en Nora.
Wij waren met ons tienen !!!

Wat er Californische aan is weet ik niet, maar iedereen vond de salade erg lekker!!!
Recept categorieën: Salade
Land van herkomst: America
Auteur: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 200 gram ijsbergsla
  • 1 bakje snoepttomaatjes
  • 1 stuk Granny Smith
  • 1 stuk Gala appel
  • 4 stuks bosuitjes gesneden
  • 2 eetlepels fijngeknipte bieslook
  • 100 gram Danish Blue verkruimeld
  • 6 plakjes Serranoham
  • 1 dl witte wijnazijn
  • 1 dl zonnebloemolie
  • 1 teentje knoflook
  • enkele takjes verse oregano
  • 2 theelepels honing
  • 1 theelepel zwarte peper

Instructies

  • Maak eerste de vinaigrette van de azijn, olie, worcestershiresaus, knoflook, oregano, honing en peper. (Dat kan eventueel geruime van te voren).
  • Vlak voor het opdienen van het voorgerecht zet je bordjes gereed voor het uitserveren.
  • Was de bosuitjes en laat ze uitlekken; doe dit ook met de bieslook.
  • Snij de Serranoham in reepjes en bak deze uit in een droge koekenpan.
  • Was de appels, verwijder het klokhuis, maar laat de schil er aan.
  • Snij de appels in schijfjes en doe ze meteen in een grote schaal bij de vinaigrette (om kleuren te voorkomen).
  • Doe de sla en de overige ingrediënten erbij en schenk de vinaigrette erover.
  • Verdeel de salade over de bordjes en serveer als een voorgerecht of als een salade bij de maaltijd.
  • Eet smakelijk

Recept afdrukken
No ratings yet

Aardappelpannenkoekjes

Geniet van deze hartige aardappelpannenkoekjes, een heerlijk gerecht dat traditioneel is in Nederland. Hier is het vernieuwde recept
Recept categorieën: Bijgerecht, Hoofdgerechten, Pannenkoeken
Land van herkomst: Nederland
Porties: 4 personen
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 1,5 kg aardappels
  • ½ liter melk
  • 50 g boter
  • Een snufje zout nootmuskaat, peper
  • 6 eidooiers
  • 6 eiwitten
  • Ruim boter
  • Optioneel:
  • sla

Instructies

  • Kook de aardappelen en pureer ze vervolgens met wat melk.
  • Meng de puree met gesmolten boter, zout, peper, nootmuskaat en de eidooiers.
  • Na grondig roeren, spatel voorzichtig de stijfgeslagen eiwitten erdoor.
  • Vorm kleine, smalle en dunne pannenkoekjes van het mengsel.
  • Bak de pannenkoekjes goudgeel in ruim boter in een koekenpan met dikke bodem.
  • Serveer de aardappelpannenkoekjes eventueel met sla.

Notities

  • Varieer door de helft van de aardappelen te vervangen door stukjes appel voor een zoet accent.
  • Voeg aan de aardappelpuree flinters ham en blokjes kaas toe voor een hartigere variant.
Geniet van deze heerlijke aardappelpannenkoekjes als bijgerecht of als hoofdmaaltijd!

Recept afdrukken
No ratings yet

Yum neua

Runderfiletsalade
Recept categorieën: Salade, Voorgerechten
Land van herkomst: Thailand
Auteur: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 375 g runderfilet rauwe / veggie: gefrituurde tofu
  • 2 stengels citroengras verse verwijder 1 cm van de wortelaanzet en snijd ze in zeer dunne plakjes
  • 2 sjalotten in dunne plakjes
  • 1 eetlepel(s) koriander blaadjes / fijngehakte verse
  • 10 hele blaadjes munt 5 voor de salade en 5 voor te garneren
  • 2-4 citroenblaadjes in zeer smalle reepjes
  • 2 lenteui de witte gedeelten fijngehakt voor de salade en het groen in 2 cm lange stukjes voor de garnering
  • 10 kool bladen 3 grote hele bladen voor te garneren en de rest in fijne 3 cm lange reepjes
  • 1 tomaat in plakjes
  • 1 komkommer in plakjes

Instructies

  • U heeft een slakom nodig om de salade te bereiden. Een kleine kom voor hetmaken van de saus en een grote decorative ronde serveerschaal voor het serveren van de salade.
  • Als eerste doe je de ingrediënten voor de salade in de slakom en zet aan de kant. Meng alle ingrediënten voor de saus in het kleine kommetje, letop dat de kokos(palm)suiker volledig is opgelost en zet het geheel aan de kant.
  • Decoreer de rand van de serveerschaal om en om met 2 schijven komkommer en 1 schijf tomaat.
  • Leg een muntblaadje op de schijven tomaat.
  • Leg de hele koolbladen in het midden op de schaal.
  • Haal de stukjes lente-ui uit elkaar, zij komen als laatste op de salade.
  • Zet de serveerschaal aan de kant.
  • Marineer de rauwe runderfilet 5 minuten in het citroensap en spoel het vlees dan af onder de koude kraan.
  • Deze procedeure maakt het runderfilet zachter en malser. ( dit kunt u doen met elk stuk rauw roodvlees.
  • Zet het vuur van de gas-bbq laag en rooster de runderfilet rondom, of bak het in een droge wok, zonder olie.
  • Laat het midden van de wok vrij zodat daar zich het vocht uit het vlees kan verzamelen.
  • Draai het vlees elke 15 sec. totdat het jou gaarpunt heeft berijkt .
  • Voor "well-done" is dat 4 min., voor "medium" 3 min., voor "rare" 2 min en voor "raw" is dat 0 min (snel rondom dicht schroeien, klaar).
  • Veggie optie: Frituur tofu in een ruime hoeveelheid sojaolie al omscheppend (elke 15 sec.) 1 min lang.
  • Letop voor spetteren en laat de tofu goed uitlekken.
  • Snijd de runderfilet of de tofu in blokjes van 1 cm. en doe ze in de slakom.
  • Doe nu ook de saus in de slakom en kneed de ingrediënten 3 min. door de saus (bescherm uw handen tegen de chilipepers met een plastic zak of handschoenen)
  • De tofu voorzichtiger kneden dan de runderfilet.
  • Vul de koolbladen op de serveerschaal met de salade en strooi er de stukjes groen van de lente-ui over.
  • Serveer met kleefrijst.

Recept afdrukken
No ratings yet

Aardappelsalade uit Nice

Recept categorieën: Salade
Land van herkomst: Frankrijk
Porties: 4
Auteur: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 krop sla
  • 1 komkommer
  • 300 gram haricots verts
  • 2 tomaten
  • 150 gram olijven
  • 3 ei
  • 1 bosje radijs
  • 1 blikje tonijn
  • 500 gram aardappels

Voor de vinaigrette:

  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 theelepel mosterd
  • zout
  • peper
  • 8 eetlepels olie
  • 1 eetlepel basilicum

Instructies

  • Kook de aardappelen in de schil 20 minuten.
  • Dompel ze in koud water en pel ze.
  • Maak het kropje sla schoon en snijd de geschilde komkommer in plakjes.
  • Blancheer de haricots verts 5 minuten in ruim water met zout.
  • Snijd de aardappelen in plakken, de eieren in partjes en de tomaten in vieren.
  • Halveer de radijsjes en ontpit de olijven.
  • Maak de vinaigrette door alle ingrediënten daarvoor met een staafmixer door elkaar te kloppen.
  • Doe alle ingrediënten in een slakom en giet de vinaigrette erover.