Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aardappelpannenkoekjes
Geniet van deze hartige aardappelpannenkoekjes, een heerlijk gerecht dat traditioneel is in Nederland. Hier is het vernieuwde recept
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
ruime pan
kom
koekepan met dikke bodem
paletmes
lepels
pureeknijper
schotel
Garde
Spatel
slakom
Ingrediënten
▢
1,5
kg
aardappels
▢
½
liter
melk
▢
50
g
boter
▢
Een snufje
zout
nootmuskaat, peper
▢
6
eidooiers
▢
6
eiwitten
▢
Ruim boter
▢
Optioneel:
▢
sla
Instructies
Kook de aardappelen en pureer ze vervolgens met wat melk.
Meng de puree met gesmolten boter, zout, peper, nootmuskaat en de eidooiers.
Na grondig roeren, spatel voorzichtig de stijfgeslagen eiwitten erdoor.
Vorm kleine, smalle en dunne pannenkoekjes van het mengsel.
Bak de pannenkoekjes goudgeel in ruim boter in een koekenpan met dikke bodem.
Serveer de aardappelpannenkoekjes eventueel met sla.
Notities / Tips / Wijnadvies
Varieer door de helft van de aardappelen te vervangen door stukjes appel voor een zoet accent.
Voeg aan de aardappelpuree flinters ham en blokjes kaas toe voor een hartigere variant.
Geniet van deze heerlijke aardappelpannenkoekjes als bijgerecht of als hoofdmaaltijd!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Hoofdgerechten
/
Pannenkoeken
Land van herkomst
Nederland