Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Groene salade met pistachedressing
Allerhande 2003
Porties:
8
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Keukenmachine
slakom
Ingrediënten
▢
2
sneetjes
Pain Madeleine
maïsbrood oudbakken
▢
7
eetlepels
olijfolie
▢
125
g
pistachenoten
▢
1
sjalot
gesnipperd
▢
1
teentje
knoflook
geperst
▢
1
limoen
uitgeperst
▢
1
theelepel
Dijonmosterd
▢
1
theelepel
gedroogde tijm
▢
200
g
friséesla
▢
75
g
rucolasla
▢
1
bakje
tuinkers
losgeknipt
Instructies
Brood ontkorsten en in keukenmachine tot fijn kruim malen.
In koekenpan 2 el olie verhitten.
Broodkruim op laag vuur in 4 minuten knapperig en goudbruin bakken, af en toe roeren.
Pistachenoten pellen.
Onder koud stromend water stugge velletjes en zout van nootjes wrijven.
In slakom dressing kloppen van rest van olie, sjalot, knoflook, limoensap, mosterd en tijm.
Op smaak brengen met zout en peper.
Frisée, rucola, tuinkers en pistachenoten door dressing mengen.
Geroosterde broodkruim erover strooien.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Salade
Land van herkomst
Frankrijk
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch