Groente Gehaktstamppotje

Porties: 1 persoon
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 kleine aardappel 75 g, in kleine blokjes
  • 3 eetlepels tuinerwten-wortel diepvries
  • 1 theelepel vloeibare margarine of olie
  • 30 g rundergehakt

Instructies

  • Kook de aardappelblokjes in een pan met weinig water gedurende 6-8 minuten.
  • Voeg de tuinerwten en wortel toe aan de pan en laat nog 5-7 minuten meekoken, tot de groenten zacht en gaar zijn.
  • Vang het kookvocht op.
  • Verhit intussen de margarine of olie in een koekenpan en bak hierin het gehakt rul gedurende 5 minuten.
  • Pureer de aardappel, groenten en gehakt met een staafmixer of in een keukenmachine tot een gladde stamppot.
  • Maak de stamppot smeuïg met een scheutje kookvocht en zeef het geheel.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Bij dit simpele maar smakelijke stamppotje past een lichte rode wijn, zoals een Beaujolais of een Pinot Noir. Hun fruitige aroma's en zachte tannines zullen de milde smaken van de groenten en het gehakt mooi aanvullen.

Voedingswaarden

Calories: 280 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 12 g | Vet: 14 g | Zout: 0.8 mg | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rundvlees / Stamppot
Land van herkomst Nederland
Extra aanwijzing Snel te maken