Groente-mimosa met krokante aardappel en maïs
Een smakelijke combinatie van bloemkool en broccoli met een knapperige topping van ei en brood, geserveerd met krokant gebakken aardappelblokjes en maïs. Ideaal als hoofdgerecht of bijgerecht.
Ingrediënten
- 1 blik maiskorrels Spar
- 1 bloemkool
- 1 grote broccoli
- 2 eetlepels boter
- 2 eetlepels gehakte peterselie
- 4 gedroogde sneden witbrood zonder korst
- 4 hardgekookte eieren
- 8 middelgrote vastkokende aardappels
- Peper en zout
Instructies
- Snijd de bloemkool en broccoli in roosjes, was ze en kook de roosjes met wat zout beetgaar.
- Laat de groenten afkoelen onder stromend water en laat ze uitlekken.
- Verdeel de broccoli en bloemkool in een magnetronschaal.
- Schil en was de aardappels, snijd ze in blokjes en kook beetgaar.
- Giet de aardappels af en laat ze in de pan uitstomen.
- Maak de hardgekookte eieren fijn.
- Wrijf het witbrood door een zeef tot broodkruimels.
- Meng het broodkruim met het fijngemaakte ei en de gehakte peterselie.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Verhit de boter in een ruime koekenpan en bak de aardappelblokjes met de maïs krokant.
- Kruid met peper en zout en houd warm.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Verhit het ei-broodmengsel in een koekenpan en verdeel dit over de broccoli en bloemkool.
- Laat het geheel circa 10 minuten in de oven bruin kleuren.
- Schep het aardappel-maismengsel op voorverwarmde borden.
- Plaats de broccoli en bloemkool met garnituur in het midden van de borden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Bestrooi de bloemkool en broccoli net voor het serveren met geraspte kaas en laat deze nog even meekleuren in de oven voor extra smaak. Wijnadvies:
Campanero Chardonnay Semillon, Chili
Bestrooi de bloemkool en broccoli net voor het serveren met geraspte kaas en laat deze nog even meekleuren in de oven voor extra smaak. Wijnadvies:
Campanero Chardonnay Semillon, Chili
Voedingswaarden
Calories: 311 kcal | koolhydraten: 37 g | Protein: 13 g | Vet: 13 g