Groente rijstschotel met cashewnoten
Allerhande 2003
Ingrediënten
- 300 g prei panklare
- 3 eetlepels olie
- 300 g basmatirijst
- 3 eetlepels Indiase currypasta
- 2 tomaten in partjes
- 450 g tuinerwten diepvries
- 50 g blanke rozijnen
- 150 g cashewnoten ongezouten / grofgehakt
Instructies
- In braadpan of wok prei 5 min. fruiten in olie, laatste 2 min. rijst meefruiten.
- Currypasta door prei en rijst mengen, 500 ml water toevoegen en aan de kook brengen.
- Vuur laag draaien en met deksel op pan gerecht 10 min. zachtjes laten stoven.
- Tomaten, tuinerwten (bevroren) en rozijnen door rijst mengen en nog 5 min. meewarmen.
- Intussen cashewnoten in droge koekenpan goudbruin roosteren.
- Gerecht op smaak brengen met zout en peper.
- Groente-rijstschotel over vier borden verdelen en bestrooien met cashewnoten.