Groentecurry met aardappel samosa's
Allerhande 2003
Ingrediënten
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- 4 eetlepels olie
- 1½ eetlepel sambal
- 1½ eetlepel suiker
- 2½ eetlepel kerriepoeder
- ½ eetlepel komijn
- 450 g voorgekookte aardappeldobbeltjes
- 3½ eetlepel kruidenbouillonpoeder
- 1 kleine bloemkool
- 2 preien
- 1 winterpeen
- 1 courgette
- ½ kleine witte kool
- 6 plakjes bladerdeeg diepvries
- 1 ei
- 1 citroen
- 1 doosje cèreamed coconut kokoscreme 200 g
- 15 g koriander verse
Instructies
- Ui en knoflook pellen en snipperen.
- In wok of koekenpan helft van olie verhitten.
- Helft van ui en knoflook fruiten met 1/2 eetlepel sambal, 1/2 eetlepel suiker, 1 eetlepel kerrie en komijn.
- Aardappelblokjes, 1 1/2 eetlepel bouillonpoeder en 2 dl water toevoegen en vocht aan de kook brengen.
- Vuur laag draaien en aardappels ca. 10 minuten zachtjes laten sudderen, tot ze gaar zijn en het water vrijwel verdampt is.
- Af en toe omscheppen.
- Pan van vuur nemen en aardappels (iets) laten afkoelen.
- Intussen groenten schoonmaken.
- Bloemkool in kleine roosjes verdelen. Prei schuin in ringen van ca. 1 1/2 cm breed snijden.
- Wortel en courgette in lengte halveren en schuin in plakken snijden.
- Kool grof snijden.
- Oven voorverwarmen op 220 °C. Bladerdeeg laten ontdooien.
- Plakjes diagonaal halveren.
- Bakplaat bekleden met bakpapier.
- Aardappelmengsel over helft van deegdriehoekjes verdelen, afdekken met resterende driehoekjes.
- Randen met water bestrijken en stevig dichtdrukken.
- Ei loskloppen.
- Deegdriehoekjes op bakplaat leggen, bovenkant met ei bestrijken en in midden van oven in ca. 10 minuten lichtbruin en gaar bakken.
- Intussen in wok of hapjespan rest van olie verhitten.
- Rest van ui en knoflook ca. 2 minuten zachtjes bakken met rest van sambal, suiker en kerrie.
- Rest van bouillonpoeder en ca. 3 dl water toevoegen.
- Kool en wortel erdoor scheppen en met deksel op pan ca. 5 minuten laten stoven.
- Bloemkool, prei en courgette toevoegen en geheel nog ca. 5 minuten laten stoven.
- Intussen citroen uitpersen.
- Kokoscrème en citroensap door groenten mengen en blijven omscheppen tot kokoscrème goed is opgelost.
- Pan van vuur nemen, koriander erboven fijn knippen en door curry roeren.
- Groentecurry serveren met warme aardappel samosa's.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met basmatirijst en komkommersalade met een munt-yoghurtdressing.