Groentelasagne met rucola riminikaas
Allerhande 2003
Equipment
- ovenschaal 20 x 30 cm
Ingrediënten
- 900 g bladspinazie diepvries
- 75 g boter
- 50 g bloem
- 6 dl melk
- 1 laurierblaadje
- zout
- peper
- nootmuskaat
- 2 grote uien
- 1 pot geroosterde paprika's
- 100 g geraspte pittige kaas
- 200 g rucola-riminikaas stuk bediening
- 16 lasagnevellen
- boter om in te vetten
Instructies
- Oven voorverwarmen op 200 °C.
- Spinazie ontdooien, laten uitlekken. In pan 50 g boter smelten, bloem toevoegen en ca. 2 minuten bakken.
- Melk in scheutjes toevoegen en roeren tot gladde saus ontstaat.
- Laurier toevoegen en saus op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat.
- Nog ca. 10 minuten zachtjes laten pruttelen, af en toe roeren.
- Ui pellen en in ringen snijden.
- In koekenpan rest van boter verhitten en uiringen in ca. 5 minuten bruinbakken.
- Paprika's afgieten en in repen snijden. Geraspte kaas door saus roeren.
- Rucola-riminikaas in plakken schaven.
- Laurierblaadje uit saus nemen.
- Beetje saus op
- bodem van ovenschaal scheppen.
- Hierop 3-4 vellen lasagne leggen.
- Helft van spinazie erover verdelen en bestrooien met zout en peper.
- Kwart van saus erop scheppen.
- Helft van ui en paprika verdelen en eenderde van plakken kaas erover verdelen.
- Alles een keer herhalen.
- Afdekken met laatste vellen lasagne en rest van kaassaus erover schenken.
- Laatste plakken kaas in saus leggen.
- Lasagne in midden van oven in ca. 30-35 minuten goudbruin bakken.