Groentelasagne met rucola riminikaas

Allerhande 2003
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 900 g bladspinazie diepvries
  • 75 g boter
  • 50 g bloem
  • 6 dl melk
  • 1 laurierblaadje
  • zout
  • peper
  • nootmuskaat
  • 2 grote uien
  • 1 pot geroosterde paprika's
  • 100 g geraspte pittige kaas
  • 200 g rucola-riminikaas stuk bediening
  • 16 lasagnevellen
  • boter om in te vetten

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 200 °C.
  • Spinazie ontdooien, laten uitlekken. In pan 50 g boter smelten, bloem toevoegen en ca. 2 minuten bakken.
  • Melk in scheutjes toevoegen en roeren tot gladde saus ontstaat.
  • Laurier toevoegen en saus op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat.
  • Nog ca. 10 minuten zachtjes laten pruttelen, af en toe roeren.
  • Ui pellen en in ringen snijden.
  • In koekenpan rest van boter verhitten en uiringen in ca. 5 minuten bruinbakken.
  • Paprika's afgieten en in repen snijden. Geraspte kaas door saus roeren.
  • Rucola-riminikaas in plakken schaven.
  • Laurierblaadje uit saus nemen.
  • Beetje saus op
  • bodem van ovenschaal scheppen.
  • Hierop 3-4 vellen lasagne leggen.
  • Helft van spinazie erover verdelen en bestrooien met zout en peper.
  • Kwart van saus erop scheppen.
  • Helft van ui en paprika verdelen en eenderde van plakken kaas erover verdelen.
  • Alles een keer herhalen.
  • Afdekken met laatste vellen lasagne en rest van kaassaus erover schenken.
  • Laatste plakken kaas in saus leggen.
  • Lasagne in midden van oven in ca. 30-35 minuten goudbruin bakken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Pasta
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch